“Een lekker potje”, betitelde Niek Duitscher de even krappe als knappe winst op Phoenix. Het was na 4 verloren duels de eerste winst voor zijn ploeg, maar de 20-19 was niet toereikend om van de laatste (degradatie)plaats af te komen, waarmee wij ons voor het eerst in onze historie tweedeklasser moet noemen. Dat krijgt dan een vervolg in de voorjaarsompetitie.

We hadden geleerd van het eerste duel met de Zoetermeerders, toen de wedstrijd na 5 minuten en een 4-0 achterstand eigenlijk al gespeeld was. Nu was het na 7 minuten 4-1 voor ons, maar dat was geen garantie voor winst, want halverwege de eerste helft namen de bezoekers, die vorige week nog verrasten met winst op de ongeslagen koploper Refleks, het initiatief in de score over (7-10).
Van krachtsverschil was er overigens nauwelijks sprake en dat bewees aanvoerster Mandy direct na de hervatting (9-11) met twee rake acties en de gelijke stand. Het was een garantie voor een spannend verloop met boeiende fysieke duels onder de korf, waar de goed leidende arbiter Martijn vd Meer met overtuiging de zaak onder controle had. We namen nog 2 maal een kleine voorsprong (13-12 en 14-13) voordat Phoenix, vooral dankzij de scorende inbreng van de van grote afstand schietende mannen, de wedstrijd leek te beslissen bij 14-17.

Met nog een kleine 5 minuten op de klok gaven we ons niet gewonnen en bij 18-18 was er weer van alles mogelijk en liep de spanning flink op, zichtbaar met wat plaatsfouten over en weer en vooral toen we een unieke kans op de winst vanaf de strafworp stip lieten liggen. Zo’n zelfde mogelijkheid was even later aan Mees wel besteed, maar zijn treffer werd direct met een schot vanaf de zijlijn door Phoenix beantwoord.
Pam (samen met Mandy goed voor de helft van de Trigon goals) flitste in de slotminuut langs haar tegenstandster en benutte de doorbaak koelbloedig, haar ploeg daarmee de zege bezorgend. “Iedereen was er blij mee, maar de afdaling naar de tweede klasse overschaduwde wel veel”, zei Niek een dag later. Maar in een poule met slechts 3 tegenstanders krijg je weinig kans je in het seizoen te herstellen. Die mening was ook aanvoerster Bekooij toegedaan: “In feite kunnen we elke ploeg in deze poule hebben, dat is het jammerlijke.”

Zonder de anderen tekort te doen, speelde de in de basis voor JW teruggekeerde Joep een prima partij.

Doelpunten: Mandy (5), Pam (5), Joep (3), Sander (2), Mees (2), Tony (2) en Floor.

Wim van Vliet