Met de komende uitwedstrijd tegen Refleks zit de najaarscompetitie er op. Er is van alles al gezegd en geschreven over de nieuwe competitie opzet, maar een ding is duidelijk en dat is dat je alle 6 wedstrijden bij de les moet zijn. Begin je met 2 nederlagen, waarvan eentje met de nodige dosis misfortuin, dan krijg je het al moeilijk en is jezelf verbeteren in de nog resterende 4 duels een flinke opgave. In de oude opzet had je daar nog 12 wedstrijden de tijd voor.

Maar goed: we hebben het niet gered om van de laatste plaats af te komen ondanks de knappe winst op Phoenix, omdat het onderling resultaat in ons nadeel is. Dus dat wordt 2e klasse in het voorjaar, maar dan kan je natuurlijk wel kampioen worden…..

Maar daar zit de zaalcompetitie dan nog wel even tussen (wel met poules van 8) en “een” veldwedstrijdje tegen de “gezelligste korfbalclub in Rijswijk”, zoals de vereniging zich wil onderscheiden in de gemeente zonder verdere korfbalclubs. Haha.

Refleks is wel kampioen geworden na het rechtstreekse duel met DES, dat nog wel op gelijke hoogte kan komen, maar de onderlinge duels beide heeft verloren. Het is duidelijk dat de slotwedstrijden in de poule nergens meer over gaan, dus vrij uit ballen is het parool. De eerste wedstrijd in Leiden hielden we lang stand, maar leidde het in de slotfase veel te grote risico’s nemen alsnog tot een (te) groot verschil: 12-19.

De overwinning op Phoenix zorgt er misschien voor dat we het de thuisclub nog lastig kunnen maken en we ons met mogelijk een positief resultaat kunnen gaan voorbereiden op de zaalcompetitie.

De wedstrijd begint om 15.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Wouter van Lonkhuyzen en vindt plaats op Sportpark Irene, Schaapweg 2d in Rijswijk.

Het 2e speelt om 12.30 uur In Scheveningen tegen KVS 4, zou nog kampioen kunnen worden, maar moet dan wel met …14 punten verschil winnen en eerlijk gezegd zie ik dat de routiniers, hoe fanatiek ook, niet doen. Reserve 2e klasse is een goed niveau.

Wim van Vliet