“Dit verdienen we niet”, was de conclusie na afloop van de met 14-13 verloren laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. En daar was echt wel alle reden toe, want he eerste, sinds vorige week wetend niet meer van de laatste degradatieplaats af te kunnen komen, toonde karakter in het duel met Refleks en koppelde dat ook nog aan goed spel in een groot gedeelte van de wedstrijd.

Er stond overigens niets meer dan de eer op het spel, want Refleks was al zeker van de eerste plek in de poule van 4. De thuisclub was wel als eerste succesvol, maar liep in het vervolg van het duel heel lang achter de feiten aan. Niet alleen in het scoreverloop maar ook in kwalitatief opzicht, vond coach Niek: “De eerste helft waren we veel beter, veel meer kansen, alleen te weinig afgemaakt.” Een facet dat de ploeg trouwens in meerdere wedstrijden heeft op gebroken.

Het resultaat daarvan was de één punts voorsprong halverwege, waarmee het eerste zichzelf echt tekort deed. Dat zou de ploeg dan ook opbreken in de gelijkopgaande tweede helft, waarin het die minieme voorsprong behield tot vlak voor het einde. Hoe de verhoudingen in de korte competitie lagen werd zo’n 3 minuten voor het laatste fluitsignaal maar weer eens bewezen, toen de thuisclub op het juiste moment op voorsprong kwam: 14-13. Geluk van de kampioen waarschijnlijk.

In de resterende tijd kwamen we nog tot 2 “een schots” aanvallen, maar zonder resultaat en gelet op het vertoonde spel verdiende de ploeg dit niet. Het moet wel vertrouwen geven voor de medio november startende zaalcompetitie in de eerste klasse met poules van 8.

Doelpunten: Janwillem (6), Mandy (2), Pam, Tony, Sander, Mees en Floor.