Het zaalseizoen gaat volgend weekeinde van start. Op het afgelopen WK in Taiwan gaf Oranje een perfecte demonstratie hoe zaalkorfbal gespeeld moet worden. Alle spelers constant in beweging en dus aanspeelbaar, hoog baltempo en vrijwel elke aanval leverde een goal op. Een hoog niveau en een lust voor het oog om naar te kijken.

We (Sporting Trigon) zitten daar met heel wat minder trainingsuren ongetwijfeld onder, maar de eerste klasse waarin wij (zowel 1 als 2) ingedeeld zijn belooft meer spanning dan het voorbije WK. De tegenstanders:

Atlantis – Mijdrecht
HKV/Ons Eibernest – Den Haag
DES – Delft
De Vinken – Vinkeveen
KIOS – Nieuw-Vennep
KZ De Danaïden – Leiden
Nova – Bilthoven

Ter voorbereiding speelde het eerste afgelopen dinsdag tegen een combinatie van Tempo (2/3) in de gloednieuwe Aat vd Luitzaal (de topsporthal) in sportcomplex 1574. De 12-16 score vertekent het wedstrijdbeeld enigszins door 3 goals van de Alphenaren in de laatste 2 minuten, waarvan 1 in de buzzer van het eindsignaal.

Zaterdag 4 november a.s. (morgen dus) speelt het eerste nogmaals in de topsporthal tegen een combinatie van TOP Sassenheim. Aanvang: 14.30 uur. Mooie gelegenheid om het complex te bezichtigen. Natuurlijk wel voor of na de wedstrijd van 1!

Verslagen “Leidse” korfbalclubs

Nog een tip voor een ieder die de verslagen (en nieuws) van alle korfbalclubs uit Leiden en omstreken wil weten: www.korfbal071.nl . Een initiatief van Bert van Osnabrugge.