De zaalcompetitie gaat dit weekend van start. Weer een “gewone” competitie, zoals we dat al decennia gewend zijn. Dus met poules van 8 en Sporting Trigon ingedeeld in de eerste klasse C met oude bekenden en voor ons 1 nieuwe tegenstander, want stadgenoot KZ Danaïden zijn we in competitieverband nog nooit tegengekomen. Het gaat er dit seizoen van komen op 9 december a.s. en 2 maart 2024.

Maar we beginnen in Mijdrecht tegen Atlantis, dat op het veld als eerste eindigde en dus promoveerde naar de overgangsklasse in de voorjaarscompetitie. Vorig seizoen kwamen we elkaar indoor ook al tegen en verdeelden toen de punten eerlijk. 26-21 Winst in de thuiswedstrijd en 27-25 verlies in de uitwedstrijd. Doelpuntrijke potjes dus, maar of wij weer in staat tot een dergelijke productie is moeilijk te zeggen. De oefenduels tegen de reserve overgangsklassers Tempo 2/3 (12-16) en TOP 3 (17-14) toonden aan dat we verdedigend de zaak wel voor elkaar hebben, maar aanvallend minder en dan met name het benutten van de gecreëerde kansen.
Niek ziet in dat opzicht wel vooruitgang ten opzichte van het vorig seizoen, waarin we een van de meest scorende ploegen waren, maar ook een met veel tegentreffers. “Niet zozeer in het afmaken, maar wel in het creëren van kansen en lange aanvallen. Essentieel om tot succes te komen.”

Goed verdedigen en veel kansen scheppen per aanval, is het credo van de kersverse vader, die denkt dat het team ten opzichte van vorig seizoen redelijk gelijk gebleven is met weliswaar minder ervaring, maar door de goede koppeling met het schema van het tweede zit die in ruime mate op de bank.

“Het zullen veel wedstrijden worden waar het net wel of net niet wordt. We doen wat we kunnen en als het af en toe meezit, zou dat ook fijn zijn”, besluit Niek zijn visie op de komende zaalcompetitie.

Atlantis – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “De Phoenix”, Hoofdweg 85 1 te Mijdrecht, begint om 16.35 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Tim Huijsman.
Het duel tussen de 2e teams begint om 15.25 uur

Wim van Vliet