“Het zullen veel wedstrijden worden waar het net wel of net niet wordt. We doen wat we kunnen en als het af en toe meezit, zou dat ook fijn zijn”, zei Niek daags voor de start van de zaalcompetitie.

Nou en het zat mee. “Heerlijk”, verwoordde de kersverse vader direct na afloop zijn gevoelens. Ons eerste pakte namelijk meteen de eerste volle buit en dat is weleens anders geweest de laatste jaren. Het werd 22-25 in sporthal “De Phoenix” in Mijdrecht en dat verdiende zijn ploeg ten volle, want alleen met de openingsgoal had de thuisclub een voorsprong maar bepaalden wij in het vervolg van het duel het scoreverloop.
En hoe! Na amper 10 minuten stond er 1-7 op het bord. “Onze eerste 6 schoten waren allemaal raak, maar dat hou je natuurlijk niet vol”, lachte Niek na afloop. Maar die veronderstelling kwam tot ver in het duel bij lange na niet uit.
Atlantis moest wel even bijkomen van die tik, ging ook tegen scoren, maar we bleven goed mee scoren en vergrootten de marge zelfs tot 7 punten.

Via de ruststand van 10-15 leidden we na 13 minuten zuivere speeltijd in de tweede helft nog steeds met ruim verschil (13-19) en leken we op rozen te zitten, maar niets was minder waar. Zes minuten verder was er van de grote voorsprong niets meer over en de 19-19 stond garant voor acht spannende laatste minuten en dat was ook zo. Het eerste met de op dreef zijnde Janwillem voor de zieke Tony toonde karakter, nam weer de leiding (19-21), maar ook die nadelige marge werkte de thuisclub weg met nog 3 minuten op de klok.

Atlantis dacht met enorm achterverdedigen alsnog succes te behalen, maar daar wisten we dit keer wel raad mee. Eerst in de persoon van de uitblinkende Mees, die met zijn 7e en 8e goal zijn ploeg weer op 2 punten voorsprong bracht en vervolgens Pam en de ingebrachte routinier Henk met hun enige goal de wedstrijd in de slotminuut zag beslissen.

“Een mentaal lesje”, roemde Niek de prestatie van zijn equipe en “goed voor het zelfvertrouwen”, kwam er nog achteraan.

Doelpunten: Mees (8), Janwillem (6), Mandy (4), Floor (3), Sander, Pam, Henk en Joep.