Dat korfballen in de openlucht verschilt met indoor, is na de toch wel verrassende start van ons eerste vorige week in Mijdrecht wel duidelijk. Vorig seizoen toonde de selectie dat al ondubbelzinnig aan met de knappe 4e plaats in de zaal (14 uit 14) tegenover de kansloze 8e plaats op het veld met slechts 2 uit 14.
De najaarscompetitie op het veld eindigde opnieuw zeer teleurstellend met de 4e en laatste plaats met de teruggang naar de 2e klasse als gevolg. Dan is de 25-22 winst op Atlantis vorige week een regelrechte surprise, want de Noord-Hollandse formatie is op het veld gepromoveerd naar de overgangsklasse.

En in onze eerste officiële thuiswedstrijd in het nieuwe sportcomplex 1574 staan “we” zaterdag voor een nieuwe uitdaging, want tegenstander HKV/Ons Eibernest werd op het veld zelfs 2e in de overgangsklasse. De met een roemrijk verleden gezegende Haagse fusieclub (1992) opende de competitie met een gelijkspel tegen KIOS.

De eerste resultaten in de eerste klasse C tonen aan dat de onderlinge verschillen tussen de 8 clubs gering zijn en de vorm van de dag van doorslaggevende betekenis zal zijn. Mees toonde dat vorige week met zijn 8 goals aan, maar hopelijk is dat geen incident en kunnen we in het verloop van het seizoen nog meer genieten van zijn inbreng en dat dat leidt tot meer stabiliteit in zijn spel.

Gaan we de nieuwe hal ook als echte thuishal beleven? We gaan het meemaken. Hopelijk weet HKV/Ons Eibernest deze accommodatie ook te vinden, want op hun site staat dat de wedstrijden van 1 en 2 worden gespeeld in de ….Drie Octoberhal, maar daar spelen asielzoekers op dit moment hun “thuiswedstrijd”.

Sporting Trigon – HKV/Ons Eibernest wordt zaterdag gespeeld in de sporthal voor de breedtesport
van Sportcomplex “1574”, begint om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter René van Leeuwen.
De wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserveteams. Dat begint om 15.30 uur.

Om 11.30 uur (Korbatjo) en 13.00 uur (Merwede) wordt er ook al gespeeld door ons G-team.

En als je nog niet genoeg korfbal gezien hebt, kan je zondag nog terecht bij de wedstrijd van het 3e tegen eveneens HKV/Ons Eibernest. Dat duel wordt gespeeld in “De Zijl” en begint om 14.00 uur.


Wim van Vliet