“Een mentaal lesje”, roemde Niek vorige week de prestatie van zijn equipe en “goed voor het zelfvertrouwen”, kwam er nog achteraan. Geen al te profetische woorden, maar een week verder blijken die teksten toch een kern van waarheid te bevatten. We wonnen namelijk ook ons tweede duel, opnieuw tegen een veel hoger ingeschatte ploeg (HKV/Ons Eibernest eindigde in de najaarscompetitie op het veld als 2e in de overgangsklasse) en dan ook nog met de alleszeggende score van 25-19. En daarop viel zelfs niets af te dingen.

Opnieuw schoten we uit de startblokken want al na 7 seconden kon de man achter de knoppen de eerste goal intoetsen en na 43 seconden ook al de 2-0. De bezoekers wisten meteen dat het een andere middag zou worden dan ze vooraf gedacht zouden hebben. Zeker toen het verschil in rap tempo was opgelopen tot 7 punten: 11-4.

Ons keurkorps (met Annika voor de aan de heup geblesseerde Rosanne) speelde gedreven, bleef opmerkelijk goed schieten, vocht verbeten duels uit en kwam daar meestal als winnaar uit tevoorschijn, zeer tot ongenoegen van de Haagse coaches aan de kant, wat in af en toe onvervalst Haags duidelijk te horen was. In een poging de ongekende grote achterstand te verkleinen, verzandden de aanvallen van de bezoekers in chaotisch spel en veelal voortijdig balverlies.

Na de rust veranderde er hoegenaamd niets tot zo’n 10 minuten voor tijd. Het eerste bouwde de grote voorsprong zelfs nog uit naar 8 (!)punten en ook het duidelijke commentaar van beide kanten op de leiding van René van Leeuwen bleef onverdroten doorgaan, maar de leidsman bleef daar stoïcijns onder en had met zijn beslissingen beslist geen invloed op het eindresultaat.

Na de 20-12 veranderde er echter wel wat en werd het zelfs nog een echte wedstrijd. De doeltreffendheid bij ons stagneerde wat, zag HKV/OE via 20-15 terugkomen tot 21-18, maar op tijd kwam de ploeg van aanvoerster Mandy (“we zijn toch meer een zaal- dan een veldploeg”) terug in de wedstrijd, zeker na het inbrengen van Anneroos (22-18). De Hagenaars scoorden nog een keer tegen, maar het slot was toch voor ons eerste dat de resterende tijd tactisch goed uitspeelde door de schotklok goed in de gaten te houden. Het leverde nog 3 goals op en naast de ongedacht grote overwinning (25-19) ook de koppositie in de eerste klasse C.

Doelpunten: Pam(6), Mandy (4), Mees (3), Floor (3), Tony (3), Sander (2), Joep (2), Anneroos (2).

Wim van Vliet

Foto: René Bekker