Wie had gezegd dat we na een teleurstellende veldcampagne na 2 wedstrijden binnen ongeslagen bovenaan zouden staan, hadden we vreemd aangekeken, maar de cijfers liegen niet.
Geeft dat andere druk dan vechten om de nul weg te werken? “Het gevoel van zo’n start is heerlijk, maar vooralsnog is het gevoel van druk gelijk gebleven. Het kan zo maar weer eens een poule zijn waar je 14 punten nodig zal moeten hebben om te handhaven”, zegt Niek aan de vooravond van het treffen met De Vinken. “En die 14 zijn er nog een hele hoop. Als we 2x hadden verloren was de druk echt wel wat toegenomen, moet ik zeggen”, vervolgt Niek.

De komende tegenstander konden we door een programma omzetting afgelopen week al aan het werk zien in Leiden tegen KZ De Danaïden. De ploeg uit Vinkeveen won met duidelijke cijfers (24-19) en veroverde zo de eerste punten, want de eerste wedstrijd werd nipt verloren van Nova (19-18).

Dat wij in hetzelfde complex even later het veel hoger ingeschatte HKV/Ons Eibernest kansloos lieten, was toch wel een aangename verrassing, maar op de duidelijke 25-19 viel niets af te dingen. Pam riep voor de wedstrijd nog lachend “we worden kampioen” nog onwetend van de goede pot tegen de Hagenaars.

“Maar de ploeg blijft realistisch”, zegt Niek over de huidige positie. “Heel cliché, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en zo snel mogelijk richting die 14 punten. Hopelijk hebben we dan nog wat wedstrijden over om er nog meer te behalen.”

In sporthal “De Boei” (Kerklaan 32) te Vinkeveen kunnen onze eerste 2 teams rekenen op flinke tegenstand, dat is wel zeker. De wedstrijd van het eerste begint om 15.30 uur onder leiding van arbiter Raymond Eijke en die van het tweede om 14.05 uur met Jelle Bangma als fluitist.

Het derde – dat afgelopen zondag ook won van HKV/OE – speelt eerder op zaterdag in Leiderdorp tegen Velocitas. Dat duel begint om 11.10 uur.

Wim van Vliet