Het eerste heeft zichzelf en menig zelfverklaarde korfbalkenner tot nu toe erg verrast met 3 zeges op rij en is als enige in 1C nog zonder puntenverlies. En geen gestolen overwinningen, hè. Het verschil met de tegenstander in de score werd alleen maar groter: 3 (Atlanta uit), 6 (HKV/OE thuis) en 7 (De Vinken uit).

Reden genoeg om even met aanvoerster Mandy bij te praten over de ongekende situatie. “Haha, ja het is inderdaad lang geleden dat wij ergens bovenaan hebben gestaan ja, dus het voelt nog steeds onwerkelijk”, zegt ze. “Maar laten we eerlijk zijn, het voelt wel heel goed om ongeslagen bovenaan te staan. En we hebben het verdiend ook”, voegt Mandy er vol zelfvertrouwen aan toe.

“Maar ik ben ook realistisch, want het is moeilijker dit vast te houden dan naar boven te kijken. We hebben het er onderling natuurlijk ook over, maar iedereen is nog steeds tot op het bot gemotiveerd om zo lang mogelijk deze status te behouden.”

Kan me voorstellen dat dit een boost geeft en dat dat ook zijn weerslag zal hebben op de tariningsintensiteit. Mandy beaamt dat: “Wij trainen de laatste weken goed. We hebben aan het begin van de zaalcompetitie de focus gelegd op specifieke dingen en daar zijn we flink in gegroeid. Er is altijd ruimte voor verbetering natuurlijk, maar het gaat de goede kant op. Ik denk dat wij allemaal kunnen zeggen dat we hard trainen, maar ook voor elkaar willen werken en elkaar beter willen maken. We zijn echt een team en daar moet ik ons echt een compliment voor geven! We beleven het allemaal samen en dat maakt ons heel sterk”, gaat ze verder.

Ongetwijfeld kijken de tegenstanders nu ook met andere ogen naar ons. Zonder arrogant over te komen, vindt Mandy dat er nu rekening met Trigon gehouden moet worden. “Wij staan bovenaan tenslotte. Wat wij voorheen bij andere ploegen die boven ons stonden deden qua analyse en ervaring, zullen zij dat nu bij ons moeten doen. Daarentegen doen wij dat natuurlijk nog steeds bij elke volgende tegenstander, hoor.”

“We laten zien dat we een goed spel spelen en niet meer afhankelijk zijn van 1 of 2 spelers. Of het nou tegen ons is of tegen andere ploegen uit de poule, je moet altijd met een strijdplan komen en proberen de tegenstander zo goed mogelijk uit te schakelen”, zegt de trotse captain.

“En zelf scoren is natuurlijk ook wel handig”, eindigt ze met een knipoog.

Sporting Trigon – KIOS wordt zaterdag gespeeld in de breedtesporthal van sportcomplex ”1574”, begint om 17.15 uur en staat onder leiding van arbiter Ronald Westerhoff. De wedstrijd tussen de reserveteams begint om 16.00 uur Huig Schoonderwoerd als leidsman.


Wim van Vliet