“Een leuk duel toch”, zei Ronald Westerhoff na afloop oprecht na het tumultueuze duel tussen het eerste en KIOS. De uit Arnhem afkomstige arbiter had zijn handen vol aan het grimmige duel, waarbij het fysieke aspect veruit een grotere inbreng had dan de korfbaltechnische vaardigheden. Mooi en attractief spel was aan beide teams niet echt besteed, maar de strijd en de spanning vergoedden echter wel iets voor het redelijk opgekomen publiek, dat het initiatief direct vanaf het eerste fluitsignaal zag nemen door de bezoekers uit Nieuw-Vennep.
De openingsgoal kon door Mees nog wel beantwoord worden, maar na 1-4 liepen we – met de teruggekeerde Marc voor de op de training aan de enkel geblesseerd geraakte Sander – voortdurend achter de feiten aan. Pas bij 8-8 kon het evenwicht hersteld worden, maar halverwege was er toch weer een voorsprong (9-11) voor de ploeg van trainer/coach John van Duuren, in het verleden ook bij ons werkzaam geweest.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was ook weer voor zijn ploeg, een signaal voor de onzen dat we het in het verdere verloop heel moeilijk zouden krijgen de ongeslagen status ook na de vierde wedstrijd te kunnen vasthouden. Ons eerste toonde af en toe letterlijk de vechtlust – mede gedwongen ook door het identieke tegenspel – om de nadelige marge van 3 punten te willen wegwerken. Dat lukte en na 14-14 nam de formatie van captain Mandy het initiatief in de score over, maar een groter verschil dan 2 punten kwam er niet, waardoor het tot het eind toe zeer spannend zou blijven.

Met 21-19 gingen de laatste 5 minuten in en dat waren enerverende minuten, zowel binnen als buiten het veld. Zo’n 50 seconden voor tijd viel de 22e goal van de bezoekers en die gelijkmaker zorgde voor het eerste verliespunt van ons, maar daar zat Niek allerminst mee: “Nog steeds ongeslagen, wie had dat nou gedacht na 4 wedstrijden.”

Gezien het spelbeeld kon iedereen met de puntendeling wel vrede hebben.

Doelpunten van Mandy (7), Pam (6), Tony (3), Joep (2), Mees (2), Floor en Annika.

Komende zaterdag de derby tegen KZ Danaïden om 16.30 uur.