“Het zullen veel wedstrijden worden waar het net wel of net niet wordt. We doen wat we kunnen en als het af en toe meezit, zou dat ook fijn zijn”, besloot Niek eind oktober zijn visie op de zaalcompetitie, waarvan zaterdag de laatste wedstrijd van het jaar 2023 op het programma staat.

Nou en het zat mee en niet af en toe, maar 4 wedstrijden achter elkaar. Helaas kwam aan de ongeslagen status afgelopen zaterdag een einde in de bloedstollende derby tegen KZ Danaïden. Maar met 7 uit 5 kunnen we uiteraard tevreden zijn als we met een heel schuin oog terugkijken naar de najaarscompetitie in de buitenlucht. En dan te bedenken dat de 3 verliespunten in de laaiste 2 potjes verspeeld werden in de slotminuut. KIOS maakte de 22-22 50 seconden voor tijd en KZ pakte de eerste volle winst amper 3 seconden voor tijd.

Niek is duidelijk tevreden over de stand van zaken op dit moment. “Duidelijke verbeteringen, zowel van het team als individueel (beste voorbeeld Mees). Wel enorm balen dat we op het veld gedegradeerd zijn, terwijl we geen kansloze wedstrijden hebben gespeeld en dat is heel zuur”, zegt de nog steeds kersverse vader.

“De zaal maakt een hoop goed. De nederlaag tegen KZ is jammer, maar 7 punten met nog 2 wedstrijden van de eerste helft van het zaalseizoen, is waar het omgaat. Zeker gezien op de manier waarop we die punten hebben behaald, mogen we trots zijn.”

En het slotduel van dit jaar is er niet zomaar eentje, want het gaat nog steeds om de bezetting van de eerste plaats in 1C. In Den Hoorn is DES de tegenstander en ook de huidige koploper met 1 punt meer dan wij. De Delftse formatie leed al eerder een nederlaag in Nieuw-Vennep tegen KIOS.

De vraag is of ons team na de deceptie tegen KZ zich kan opladen voor de heuse topper met als inzet niet alleen de eerste plaats op de ranglijst, maar meer nog of wij boven in kunnen blijven meedoen.

DES – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “De Hoornbloem”, Koningin Julianaplein 1 te Den Hoorn, begint om 17.40 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Korteland.

Het duel tussen de 2e teams begint om 16.20 uur met Kurt van der Welk als arbiter.

Wim van Vliet