Ons eerste is het (hopelijk even) kwijt. Op papier was DES-Sporting Trigon (de nummers 1 en 2 van de ranglijst) een topper, maar in de praktijk viel dat beslist tegen. DES – ook niet in goeden doen – won overtuigend met 22-13 dankzij een tweede helft waarin het geen kind meer had aan de onzen, die de eerste helft nog wel goed bij de les waren.
De vlotte 2-0 achterstand werd keurig weggewerkt en dat leidde zelfs tot een voorsprong van 2 punten: 2-4. Het ging daarna gelijk op, maar we moesten wel telkens een minieme achterstand goedmaken. Dat lukte tot aan de rust aardig en met de 9-8 tussenstand was er daarna nog van alles mogelijk.

Dat pakte echter finaal anders uit. Op de 5 punten run van de Delftse club, die zijn thuiswedstrijden in Den Hoorn afwerkt, kwam van onze kant pas een antwoord bij 14-10, maar de opleving was van korte duur. We vochten meer tegen onszelf en het was duidelijk dat het er niet inzat deze wedstrijd.

“Als je 9 (!) doorloopballen (en niet de moeilijkste) en 2 strafworpen mist, maak je het jezelf wel erg lastig”, verklaarde Rosanne even simpel de mislukte tweede helft. “13 Doelpunten is gewoon te weinig”, vulde aanvoerster Mandy nog aan.
Het feit dat een aantal vrouwen door een opstapeling van blessures een paar gedeelten in het tweede had meegedaan (het 3e speelde tegelijkertijd in Zaandam) werkte natuurlijk ook niet mee aan een gedegen spelletje.
Het tweede profiteerde overigens wel en pikte koploper DES 2 het tweede verliespunt af!

De wedstrijd was wel gespeeld en DES greep de mogelijkheid aan in de slotfase het verschil verder op te voeren naar een marge die niet helemaal recht doet aan het spelbeeld.

“Wat in de eerste wedstrijden van de competitie aardig onze kant opviel, zat nu niet mee”, somberde Niek. Duidelijk de flow is over en het komende kerstreces is een welkome periode om alle pijntjes, geblesseerden en geopereerden te laten bijkomen.

13 januari 2024 volgt de thuiswedstrijd tegen NOVA.

Doelpunten: Mees (5), Pam (3), Tony (2), Mandy, Marc en Joep.