Niet mijn woorden, maar die van Niek bij de herstart van de zaalcompetitie. En “iedereen” is de eerste selectie onder aanvoering van de trainer/coach, die altijd wel aanknopingspunten ziet om die woorden te gebruiken.
We staan voor twee belangrijke thuiswedstrijden, die het verloop van de competitie kunnen gaan bepalen. Doen we mee in de bovenste of onderste helft van de klasse, waarin we nu op de 4e plek bivakkeren met 3 punten voor op de komende twee tegenstanders: Nova en Atlantis in die volgorde.

Krijgt de herstart net zo’n fantastische allure als het begin van de competitie, waarbij Mandy c.s. 7 uit 4 bewerkstelligden en daarmee menigeen maar ook zichzelf verrasten. 2023 Eindigde echter met 2 nederlagen en dus kwam de 4 weken rust rond de kerst en jaarwisseling misschien wel op het juiste moment.

“Ik denk dat de rust voor het mentale aspect wel even goed is geweest na de 2 nederlagen. Iedereen ziet de belangen van de eerste 2 wedstrijden, maar hoe goed we zijn moet echt blijken in de wedstrijden. De qua tijd ingekorte dinsdagse training (ZZ belangen) zag er goed uit, maar je bent immers ook je eigen tegenstander”, merkt Niek fijntjes op. “Bijna iedereen is weer 100% fit, dus dat is wel een prettige bijkomstigheid,” vult hij nog aan.

Hopelijk een goede start, wat de stemming op de aansluitende nieuwjaarsborrel in het clubhuis ongetwijfeld ten goede zal komen.

Sporting Trigon – NOVA wordt zaterdag gespeeld in de sporthal voor de breedtesporthal
van Sportcomplex “1574”, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remon Landwier.
De wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserveteams. Dat duel begint om 13.15 uur en wordt geleid door Rudi Speckens. Nova 2 (6e) heeft 1 punt meer dan ons tweede.


Wim van Vliet