En of iedereen er zin in had! Niek had vast en zeker vooraf ook niet gedacht dat zijn ploeg op deze overtuigende wijze de herstart van de competitie gestalte zou geven. De dadendrang gecombineerd met overtuigend spel in alle disciplines leidde tot de grootste overwinning tot nu. De cijfers 24-16 zijn niet eens geflatteerd te noemen, want daarvoor speelde het eerste vooral in de tweede helft een prima partij. De winst komt op een goed moment, want 2023 eindigde nou niet bepaald in een juichstemming met 2 opeenvolgende nederlagen.

De rustperiode van bijna 4 weken werd op diverse manieren uitgebreid benut om de hoofden leeg te maken. Pas afgelopen week werd de training hervat, waarbij de laatste zelfs nog werd gebruikt om “de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen”, verklaarde aanvoerster Mandy de donderdagse praatsessie. En met resultaat, want haar ploeg vertoonde in het duel met NOVA steeds meer trekken van een uitgebalanceerd team omdat iedereen deed waarin hij/zij het beste is. En gekoppeld aan een flinke dosis strijdlust is het dan moeilijk winnen van zo’n ploeg.

Dat ondervond ook de formatie uit Bilthoven na het gelijkopgaande begin in sportcomplex 1574. Na 4-4 forceerde Mees met 2 goals voor het eerst een marge van 2. Nog geen gelopen koers want met 3 goals op rij verkleinden de bezoekers de 8-4 tot 1 punt, maar bij rust was het verschil alweer 4 (13-9).

NOVA trachtte met veel wissels in korte tijd zonder succes het tij te keren en het ook met de fysieke aspecten geen resultaat bereikte, speelden we een gewonnen partij waarbij niet alleen onze erkende puntspelers zich lieten gelden, maar zeker ook de anderen in een dienende rol met veel gewonnen duels en met uitblinker Sander als grote voorbeeld. Hij stond met de vele rebounds o.a. garant voor een aanval, die maar liefst meer dan 2 minuten in beslag nam.

Enige smet waren de misplaatste drie gele kaarten (2 voor ons) die scheidsrechter Remon Landwier meende te moeten geven. De ex Korfbal League referee was nadrukkelijk aanwezig, liet bijvoorbeeld een gemiste NOVA strafworp tot 2x maal toe overnemen (leidde verder consequent, dat wel) en voelde kennelijk zijn autoriteit aangetast door de mopperende speelsters. Jammer.

Doelpunten: Mees (8), Pam (6), Mandy (3), Joep (2), Rosanne, Floor, Tony, Annika en Sander.

De stand:
DES 7-12
KIOS 7-10
Sporting Trigon 7- 9
HKV/Ons Eibernest 7- 9
Atlantis 7- 6
Nova 7- 4
KZ Danaïden 7- 4
De Vinken 7- 2

Wim van Vliet