Het eerste speelde een prima wedstrijd tegen Nova en noteerde een belangrijke zege. De doelpuntenmakers (heel belangrijk als je wilt winnen natuurlijk) vallen dan het meeste op. Maar het was zonder twijfel meer een teamprestatie. Onder meer van Joep, een stille kracht, maar dat verandert wel zodra hij binnen de lijnen staat. Haha

“Iedereen was goed tegen Nova”, zegt de in Asten geboren Brabander terecht. “Onze collectieve felheid in duels heeft de winst uit het vuur gesleept en daar draagt iedereen aan bij. Vergeleken met de 2 mindere wedstrijden ervoor was er merkbaar meer strijdlust om voor elkaar te vechten. Hierdoor kon iedereen het maximale uit zijn/haar spel halen en ieders kwaliteiten kwamen daardoor tot hun recht. Dat doelpunten worden opgemerkt door de toeschouwers is volstrekt normaal, ik ben al tevreden dat ik twee keer kon mee scoren in mijn hoofdzakelijk dienende rol. Scorend vermogen over veel schijven is ook een van onze kwaliteiten al hebben we natuurlijk ook een paar specialisten op dat gebied.”

Joep heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde. “Het verbaast me in het opzicht dat ik het een paar jaar geleden niet verwacht had.” Hij speelde toen in Trigon 3 res. 2e klasse. “Omstandigheden hebben ons geleid tot de huidige situatie en mijn ontwikkeling heeft daar alleen maar bij geholpen. Ik was hoe dan ook wel altijd van plan om beter te worden,” vult de 27-jarige speler betekenisvol aan.

Hij heeft in het team een duidelijke taak en heeft daar beslist vrede mee: ”De rollen zijn duidelijk en dat is wel zo prettig. De extra lengte die Tony aan het begin van het seizoen heeft meegenomen maakt het mogelijk om meer te rouleren in posities rond de paal. Dit geeft ons relatief statische spel naar mijn idee toch net die extra dynamiek om het (meestal) goed te laten uitpakken. Een goaltje meepakken hoort er in elke rol bij vind ik. Dat betekent niet meteen dat je dan je takenpakket moet aanpassen.”

Ook Joep is van mening dat de praatsessie voorafgaand aan het duel met Nova van invloed is geweest. “We hadden het er tijdens de trainingen die week al over gehad dat de komende twee wedstrijden (Nova en Atlantis) het verloop van de rest van de zaalcompetitie zouden gaan bepalen: Win je ze beide, draai je zorgeloos mee in de (sub)top. Verlies je er een of twee wordt het gat met de middenmootconcurrentie weer kleiner. Mede door deze realisatie lukte het om na de kerstbreak alle neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. Dit werd wederom aangestipt in de voorbespreking, met sterk spel en een overwinning tot gevolg. We richten ons nu vol goede moed op de ontmoeting met Atlantis komend weekend,” besluit de Clinical Research Associate (klinisch onderzoeksmedewerker) in Bilthoven, die in die functie ook regelmatig op pad is naar ziekenhuizen en klinieken in Duitsland en België, toch wel optimistisch.

Korfbal neemt nu veel tijd in beslag, maar Joep kan zich daarbuiten prima vermaken met het spelen van spelletjes, koken, carnaval vieren en (speciaal)biertjes drinken met vrienden.

Sporting Trigon – Atlantis wordt zaterdag gespeeld in de breedtesporthal van sportcomplex 1574 aan de Telderskade, begint om 15.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Geert Kelder.
Het duel tussen de 2e teams begint om 14.30 uur

Het G-team speelt zaterdag 2 wedstrijden (12.30 uur en 13.30 uur) in Sporthal De Does in Leiderdorp en het derde speelt zondag om 14.00 uur in sporthal “De Zijl” tegen Furore 3

Wim van Vliet