“25 Goals maken en dan nog niet winnen”, zei Niek mistroostig na het verloren duel met Atlantis. “Niet fel genoeg verdedigd”, voegde hij eraan toe, waarmee de karrevracht aan tegengoals (29) wel verklaard is. Door de nederlaag lieten wij de kans liggen het gat met de onderste helft – met Atlantis als eerste – te vergroten tot een geruststellende marge voor het verdere verloop van de competitie.

De wedstrijd en het scoreverloop vertoonden alles van een gelijkspel, hoewel wij nagenoeg de gehele wedstrijd achter de feiten aanliepen. We hadden de grootste moeite met het achterverdedigen van de bezoekers, een tactiek die voor hen goed uitpakte, want zeker onze erkende puntspelers hadden met de hen geboden vrije ruimte moeite om een keuze te maken. De combinaties verliepen stroef met vaak een schots aanvallen tot gevolg omdat de rebound ook niet op orde was als een schotpoging werd gedaan.

Atlantis bepaalde lange tijd de score, maar vanaf 6-9 kwamen we zeker aanvallend beter in de wedstrijd en namen we voor het eerst een minimale voorsprong, die er halverwege nog was: 13-12. Vooral in dat laatste gedeelte voor rust vloog de score omhoog, want vrijwel elke aanval leverde een doelpunt op.

Met direct na de hervatting een trefzekere actie van Sander (goed voor 4 goals) leken we alsnog het initiatief naar ons toe te trekken, maar we slaagden er maar niet in de voorsprong verder uit te bouwen en behielden tot 18-17 voor het laatst een voorsprong. Daarna moesten we telkens in de achtervolging wat lukte tot 24-25 in de slotfase. Het leidde tot meer risico in onze verdediging en daar maakte de ploeg uit Mijdrecht dankbaar gebruik van met de wat royaal uitgevallen zege tot gevolg.

Doelpunten: Mandy Bekooij (6), Sander (4), Joep (3), Pam (3), Floor (2), Mark (2), Mees (2), Annika (2) en Rosanne.

KZ Danaïden 8- 4

Good-old het tweede deed goede zaken met de 18-14 zege op de reserves van Atlantis.