Na de eerste twee ronden in het nieuwe jaar, is er sprake van enige tekening in de eerste klasse C gekomen. DES en KIOS gaan uitmaken wie aan het eind van de reeks de toppositie gaat innemen en aan die strijd doen wij niet (meer) mee na de voor ons zure nederlaag tegen Atlantis, dat daardoor ons tot op een punt is genaderd.

We delen de derde plek nu met onze aloude rivalen uit Den Haag en zaterdag a.s. gaan we naar HKV/Ons Eibernesthal aan de Steenwijklaan te Den Haag voor de directe strijd om de 3e plek. De Hagenaars – in het verre verleden meermalen landskampioen – spelen op het veld een klasse hoger (werden daarin 2e!), maar maken de verwachtingen in de zaal niet waar. En het nieuwe jaar bracht tot nu ook nog niet veel succes met twee nederlagen, maar dat was wel tegen de huidige nummers 1 en 2. De ploeg van het technische duo Raap en Bongers heeft daarmee de kans verspeeld om nog een rol van betekenis bovenin mee te spelen en zal de rest van het seizoen nog de nodige punten bijeen moeten spelen om het kwartet clubs met 5 punten minder in de tas op een geruststellende afstand te houden.

Dat geldt dus ook voor Niek en zijn ploeg. We begonnen het nieuwe jaar goed met de duidelijk zege op Nova en met een zege op Atlantis zouden we in dat opzicht hele goede zaken hebben gedaan, maar het liep iets anders ondanks de 25 gescoorde goals.

Het aspect verdedigen zal ongetwijfeld afgelopen week op het trainingsschema van Niek hebben gestaan. In Leiden wonnen we met toch wel verrassend groot verschil (25-19) en dat zal men in het Haagse beslist niet opnieuw willen laten gebeuren. Interessant partijtje derhalve.

HKV/Ons Eibernest – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in de sporthal aan de Steenwijklaan in Den Haag, begint om 19.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Wielinga.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de reserveteams. Dat begint om 17.30 uur.
Het tweede (6 punten) heeft op dit moment 1 punt minder dan 3 clubs, waaronder de komende tegenstander.


Wim van Vliet