We liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan,” moest coach Niek concluderen na het royaal verloren duel (25-18) met directe concurrent HKV/Ons Eibernest. Dat was precies het omgekeerde van de eerste wedstrijd in november in Leiden, toen wij direct het initiatief namen en ook de wedstrijd wonnen.

Als we nog dachten dat er wat te halen viel aan de Haagse Steenwijklaan, dan was dat zeker zo in de eerste helft, waarin we zelfs een keer een kleine voorsprong (2-3) namen, vervolgens op 3 punten achterkwamen, maar dat verschil aan het einde van de eerste helft weer hadden weggewerkt: 9-9.

Bij het omkeren leidde de thuisclub echter alweer met 11-9 en de eerste succesvolle wapenfeiten na de hervatting waren ook van de Haagse ploeg. Daarmee was het verschil gemaakt, want we slaagden er maar niet in die marge te verkleinen. Het missen van strafworpen (2x) hielp in dat opzicht natuurlijk ook niet.
“Hun puntspelers waren goed op dreef, met af en toe zelfs mooie goals”, zei Niek na afloop met enige bewondering in zijn stem. Hij trachtte met diverse wissels in de vakken de dreigende nederlaag nog af te wenden, maar toen ook deze ingrepen geen effect bleken te hebben, gaf zijn ploeg zich over.
HKV/OE benutte de laatste paar minuten nog om het verschil op 7 punten te brengen, daarmee tevens het nadelige verschil uit het eerste duel (6) wegpoetsend, wat van belang kan zijn als het onderlinge resultaat in de eindrangschikking bepalend wordt.
Doelpunten: Mees (4), Pam (3), Marc (3), Floor (3), Mandy (2), Sander, Anneroos en Annika.

Het tweede won knap met 14-15 van “De Eibers”.