Dat het met de stemming binnen de selectie is na 2 achtereenvolgende nederlagen nog wel goed zit, kan Niek wel beamen. Ook de teamgeest heeft er niet onder geleden bleek ook wel bij de tussendoor georganiseerde pubquiz, maar daar win je geen wedstrijdpunten mee, alleen een hoop kennis, want Joep en Sander hadden er werkelijk wat moois en leerzaams van gemaakt.

Zaterdag tegen De Vinken, dat voor de tweede achtereenvolgende maal (en de derde keer in totaal) naar Leiden komt. Na 9 wedstrijden is er inmiddels veel duidelijkheid in klasse 1C. DES wordt vrijwel zeker kampioen, Atlantis heeft zich door 3 overwinningen op rij ontworsteld aan de onderste helft van de lijst, waarin De Vinken en Nova met 4 punten de lijst sluiten. Daarboven KZ Danaïden (6 pnt) dat uitstekende zaken deed door De Vinken te kloppen.

We staan inmiddels op de 5e plaats met 5 punten voor op de degradatieplaatsen en is het dus zaak om zaterdag de ploeg uit Vinkenveen te verslaan, het verschil naar 7 punten te brengen, wat met nog 4 wedstrijden te gaan een geruststellende gedachte zou moeten geven. En dat speelt toch wat prettiger.

De 2 duidelijke nederlagen hebben vooralsnog niet geleid tot onrust binnen de selectie. “Atlantis was jammer, daar hebben we hopelijk van geleerd. HKV/OE speelde een goede wedstrijd en dan is het geen schande om van hun te verliezen. Dus geen reden voor paniek en dat is er ook niet”, zegt Niek. “We willen zo snel mogelijk zeker zijn. Je weet immers nooit hoe de wedstrijden lopen als er teams zijn die nergens meer voor spelen. Zaterdag kunnen we daarin goede zaken doen. Dat besef is er zeker”, besluit Niek vastberaden.

In Vinkenveen werd het 12-19 voor ons.

Het tweede staat inmiddels ook 5e en kan bij winst verder afstand nemen van de onderste regionen.
Het derde – dat afgelopen zondag opnieuw won van HKV/OE – speelt tegen Velocitas.

Het programma:
13.30 uur Sporting Trigon 3 – Velocitas 3
14.45 uur Sporting Trigon 2 – De Vinken 2
16.00 uur Sporting Trigon 1 – De Vinken 1 scheidsrechter: Jan Peter Zandbergen

Wim van Vliet