“100% score”, zei Niek trots aan het einde van de zaterdagmiddag in de breedtesporthal van sportcomplex 1574. Daarmee doelde hij op de overwinningen van 3 (18-15 tegen Velocitas 3), 2 (20-13 tegen De Vinken 2) en 1 (24-19 tegen De Vinken). Belangrijke zeges met het oog op de ranglijst.

We deden dus goede zaken, zeker ook voor het vlaggenschip na de 2 opeenvolgende nederlagen. Door de eigen overwinning op De Vinken en de winst van stadgenoot KZ Danaïden bij Nova is het eersteklassenschap vrijwel veiliggesteld is. We staan nu 4e op de ranglijst, hebben een marge van 7 punten met de degradatieplaatsen en met nog 4 wedstrijden te gaan moet dat voldoende zijn.

De zege op De Vinken kwam maar moeizaam tot stand en kreeg pas tegen het einde van de wedstrijd gestalte. De ploeg uit Vinkenveen streed zichtbaar voor de laatste kans om de dreigende degradatie af te wenden, had geleerd van het eerste duel, gaf onze puntspelers veel druk en dat gevoegd bij een flinke dosis overijverige werklust had dat heel lang een duel met chaotische taferelen tot gevolg. Niet echt een spelletje dat ons ligt, met al vrij vroeg een 4 minuten straf voor aanvoerster Mandy. Het veroorzaakte een eerste helft waarin we meer tegen onszelf vochten en voortdurend tegen een achterstand aankeken. Halverwege 12-13.

De pauze deed ons in zoverre goed, dat Niek de kans kreeg wat meer vat op zijn spelers te krijgen en dat betaalde zich uit. Verdedigend werden er minder onnodige overtredingen gemaakt en toen ook de puntspelers hun aandeel opeisten, kwamen we beter in het duel mede door de luide oppeppende inbreng en intercepties van Tony. De 12-14 achterstand werd weliswaar omgezet in voorsprong van 2 punten (16-14), maar bij 17-18 moesten we opnieuw beginnen wat lukte met 3 goals op rij. De tegenstand was daarmee definitief gebroken.

Het werd uiteindelijk nog een ruime zege (24-19) door de goals van Mees (5), Mandy (4), Marc (4), Sander (4), Pam (3), Annika (2), Floor en Tony.

De Stand:
DES 10-16
KIOS 10-14
HKV/Ons Eibernest 10-13
Sporting Trigon 10-11
Atlantis 10-10
KZ Danaïden 10- 8
De Vinken 10- 4
Nova 10- 4

Wim van Vliet