Met nog 4 wedstrijden voor de boeg, kunnen we de komende wedstrijden redelijk ontspannen gaan benaderen. Zeven punten voor op de 2 degradatieplekken moet toch voldoende zijn voor verlenging van het eersteklassenschap in de zaal. In dat opzicht deed stadgenoot KZ Danaïden ook voor ons goede zaken door in Houten van NOVA te winnen met wederom een echte buzzerbeater. 9 Seconden voor tijd maakte NOVA gelijk, maar een kleine 6 seconden later besliste KZ alsnog het duel, waardoor NOVA en De Vinken op 4 punten blijven staan.

Er kunnen best wel gekke dingen gebeuren, maar dat NOVA en De Vinken alle 4 resterende wedstrijden gaan winnen om boven ons te eindigen lijkt me een onmogelijkheid. Schreef ik eerder dat het bovenin beslist zou zijn, dan kan die voorspelling ondertussen alweer de prullenbak in. KIOS, dat eerder verloor van Atlantis, herstelde zich afgelopen weekeinde formidabel met een duidelijke zege in Den Hoorn op koploper DES, daarmee het verschil tussen de twee clubs verkleinend tot 2 punten! En ineens doet HKV/Ons Eibernest ook weer mee in de strijd om de eerste plaats.

En nu mogen wij zaterdag naar de “Estafette” in Nieuw-Vennep om te proberen de ongeslagen status tegen de ploeg van trainer/coach John van Duuren te consolideren. Immers vorig seizoen wonnen we zowel uit als thuis van KIOS en het eerste duel van de huidige competitie eindigde in een overigens terecht gelijkspel, met de gelijkmaker van KIOS in de slotminuut.

Reden voldoende om de competitie niet als de bekende nachtkaars te laten uitgaan. Het verschil tussen DES en ons is te groot (5 punten), maar we kunnen zeker in de bezetting van de bovenste plaatsen nog een rol spelen. Mits gemotiveerd natuurlijk.

We staan nu 4e en op die plek eindigden we vorig seizoen. Een goed resultaat in Nieuw-Vennep zal op de eerstkomende duels na de krokus-break van 2 weken tegen KZ Danaïden en daarna DES een heel ander licht doen schijnen.

KIOS – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “De Estafette”, Helsinklaan 1 in Nieuw-Vennep, begint om 17.20 uur en staat onder leiding van arbiter Sander van Beek.

Het tweede heeft zich inmiddels opgewerkt naar de 4e plaats met 3 en 4 punten voor op de degradatieplaatsen. KIOS 2 staat 2e met 2 punten meer dan wij. Die wedstrijd begint om 16.00 uur.


Wim van Vliet