De koptekst verdient nadere uitleg. Het eerste redde het niet tegen het keurkorps van KIOS, maar het tweede daarentegen deed zeer goede zaken door wel te winnen in sporthal “De Estafette” en schoof daarmee meteen op naar de derde plaats, gedeeld met de thuisclub. Het was de derde zege op rij voor Bekker c.s. en daar zag het bij lange na niet naar uit. Maar de 17-12 achterstand bracht kennelijk onverwachte krachten bij de onzen naar boven met de 19-22 zege tot gevolg. Daarmee meteen ook het verschil uit de eerste wedstrijd (-2) wegpoetsend, wat doorslaggevend kan zijn bij gelijk eindigen in de eindstand.

Het eerste – gestart zonder Mees en Pam – redde het dus niet en dat kwam vooral door een meer productieve bui van de thuisclub in de tweede helft, want minder waren we allerminst. Zeker niet in de van beide kanten rommelige eerste helft, waarin Mandy – met 5 goals weer productief – de openingsgoal voor haar rekening nam en haar ploeg daarna de 3-1 achterstand zag ombuigen in een 3-5 voorsprong. Halverwege was alles nog in evenwicht: 8-8.

Onze aanvoerster opende ook de score na rust, maar het was meteen de laatste keer dat we een voorsprong namen. ”We groeiden wel in de wedstrijd”, zei Niek. “We wonnen meer duels en speelden beter dan in de eerste helft. Helaas ging bij hen een serie van 3 schoten van grote afstand raak.” Met veel wissels trachtte hij het gat te dichten, maar in dat opzicht zat het niet mee.
De tegengoals vielen direct na het omzetten en het geplande debuut van Jaimie bij een nadelig verschil van 2 goals kwam er niet van omdat “we er niet in slaagden de achterstand te verkleinen tot die 2 goals”, vulde Niek toch wel teleurgesteld aan. Het nadelige verschil van 3 bleef zodoende in tact
tot het eindsignaal.

Doelpunten van Mandy (5), Pam (2), Marc (2), Mees (2), Annika, Joep. Sander. Tony en Rosanne.

De Vinken 2 11-06

Ook het derde deed goede zaken door zondag met 14-15 in een heus vier-punten duel Fortuna in eigen huis te verslaan. Bijna veilig nu.