Na het kerstreces konden de korfballers – op die van de topleague na – wederom “genieten” van een gedwongen rustperiode van 2 wedstrijdweekeinden. Met dit weer is het woord genieten wat vreemd, maar voor aanvoerster Mandy leek de onderbreking wel zo lang als een zomervakantie te duren. “Ik denk dat het goed is dat we even wat rust gehad hebben. Iedereen was voor de break wat ziek, zwak en misselijk en gelukkig is iedereen nu weer topfit! Ook wel eens lekker.”

De selectie pakte de denkbeeldige trainingsdraad afgelopen week weer op en met volle energie. “Iedereen heeft er zin in”, schatte Mandy de instelling op de training in. En dat is hard nodig want zaterdag wacht de 2e confrontatie met stadgenoot KZ Danaïden, dat de eerste ontmoeting in de slotseconde besliste. “Over die eerste wedstrijd hoeven we verder niet uitgebreid te praten. Wij speelden onze slechtste wedstrijd van het seizoen, plus het feit dat Floor al na 30 seconden door haar enkel ging en direct gewisseld moest worden. Anneroos viel goed in, maar had al een volledige wedstrijd in het tweede in haar benen, dat werkt ook niet persé mee. We hielden ons toen niet aan de afspraken, sommigen waren niet scherp genoeg en de wil om te winnen leek compleet verdwenen”, zegt onze aanvoerster. Wel veel tekst voor iemand die er verder geen woorden aan vuil wilde maken, maar zo kennen we haar.

“We gaan zaterdag op volle oorlogssterkte dat veld in”, zegt ze strijdlustig. En dat veld is de entourage van de topsporthal, waar later op de dag ZZ Leiden nog basketbalt tegen Charleroi.

Ze is ook wel van mening dat de wisselende vakindelingen niet altijd gelukkig uitvielen en een rol hebben gespeeld bij de resultaten. “We hebben allemaal onze individuele kwaliteiten en niemand is gelijk hierin, daardoor is het wel schuiven en puzzelen wie waar en met wie kan spelen. De afgelopen wedstrijden hebben we wel wat meer in vastere opstellingen gespeeld, dat werkt wat mij betreft beter. Daar gaat eerlijk gezegd ook mijn voorkeur naar uit. Het zorgt voor meer automatismen en weten we ook onderling waar we aan toe zijn. Maar goed we halen er het beste uit, elke wedstrijd weer, ongeacht de opstelling.”

Met 11 uit 11 en nog 3 wedstrijden staan we er in dat opzicht redelijk goed voor, nog niet helemaal safe, maar dat geldt nog minder voor onze stadgenoten, die met 3 punten minder dan wij nog steeds de hete adem van Nova in de nek voelen. Met volgende week koploper DES, doen we er goed aan dus punten te pakken en uiteraard willen we revanche voor die schlemielige nederlaag in december 2023.

Sporting Trigon – KZ Danaïden wordt zaterdag gespeeld in de Topsporthal van Sportcomplex 1574 in Leiden, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Korteland.

Hetzelfde geldt voor het tweede, dat met 12 punten gedeeld 3e staat en ook drie punten meer dan het tweede van KZ Danaïden bezit. Winst betekent definitief behoud tweedeklassenschap. Dit duel begint om 13.15 uur met Jan Harm Brouwer als arbiter en vindt ook plaats in de topsporthal.

Wim van Vliet