Prestige staat bij plaatselijke ontmoetingen natuurlijk voorop. Verliezen is nooit leuk, maar verliezen van een stadgenoot nog minder. Na het verloren thuisduel met KZ Danaïden weten we op dit moment hoe de verhoudingen liggen in de Sleutelstad, al staan we nog wel een puntje voor op de ploeg van good-old Ferry Janssen, die zijn ploeg met 2-0 aan de leiding schoot. KZ deed met de 2e zege op ons goede zaken ten opzichte van het ontlopen van degradatie, zeker ook door het verlies van naaste concurrent Nova thuis tegen KIOS, dat de koppositie in 1C overnam door het verrassende verlies van DES in eigen huis tegen Atlantis (16-17).

Die resultaten houden tevens in dat wij ook volgende jaar definitief eersteklasser zijn. Maar opnieuw verliezen van KZ hadden Mandy en haar ploeg echt niet voor ogen. Niek viel daarom terug op de redelijk vaste opstelling uit het begin van de competitie, die toen met 7 uit 4 en grote uitslagen een ongekende periode beleefde. Maar acht wedstrijden en daaruit 4 winstpunten verder bleek ook die die succesformule uitgewerkt. Rommelig spel – van beide kanten overigens – karakteriseerde ons spel in de openingsfase, die volledig voor het beter schietende KZ was. Pas bij 3-8 leken wij te beseffen dat de wedstrijd al begonnen was. Dat bevestigden Pam en Mandy en hun 3 goals brachten de spanning in de wedstrijd terug, al bedroeg het voor ons nadelige verschil nog wel 3 punten halverwege: 8-11.

Het eerste wapenfeit na rust was wederom voor KZ, maar opnieuw Mandy met weer 2 goals vormde de inspiratie voor haar ploeg om er een echte wedstrijd van te maken. En dat gebeurde ook, mede omdat Tony heel wat intercepties in de verdediging had en ook Mees ging meescoren. Van 12-14 werd het 16-14 en hadden we voor het eerst in dit duel een voorsprong.

Terwijl menigeen dacht “erop en erover”, liep het totaal anders, want wij kwamen in die laatste 10 minuten nog wel tot schotpogingen (waaronder een strafworp) maar zonder enkel resultaat. Op dit niveau eigenlijk onvoorstelbaar en zeker beslissend in een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Onze stadgenoten profiteerden, kwamen 4 minuten voor tijd op gelijke hoogte en pakten in de laatste 2 minuten alsnog voor hen broodnodige zege, al vond KZ’er Joey v Oeveren eerlijk het verschil wel wat aan de geflatteerde kant.

Doelpunten: Mandy (6), Pam (4), Mees (3), Rosanne (2) en Floor.

Het tweede – waarin Janwillem bewees hoe je in drie instanties een strafworp moet benutten en tijd kan winnen – won wel van KZ (18-16) en verstevigde de 3e plek. Door het verlies van koploper DES, kan ons tweede met de komende wedstrijd tegen DES in het vooruitzicht zelfs nog meer naar boven kijken.

De stand 1C
KIOS 12-18
DES 12-18
HKV/Ons Eibernest 12-17
Atlantis 12-12
Sporting Trigon 12-11
KZ Danaïden 12-10
Nova 12-06
De Vinken 12-04Stand Res 2J
DES 2 12-17
Nova 2 12-14
Sporting Trigon 2 12-14
KIOS 2 12-13
Atlantis 2 12-11
HKV/Ons Eibernest 2 12-11
KZ Danaïden 2 12-09
De Vinken 2` 12-06

Wim van Vliet

Tony in duel met Ferry Janssen