Jazeker, maar niet voor ons zelf, maar dat van de komende tegenstander in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen: DES. De Delftse ploegen (zowel 1 als 2) stonden wekenlang op de eerste plaats en het kampioenschap leek een kwestie van tijd, maar de laatste weken kwam de klad erin en werd DES geconfronteerd met thuisnederlagen tegen concurrent KIOS en middenmoter Atlantis (16-17). Het staat met nog 2 wedstrijden te gaan nu op de 2e plek, weliswaar in punten gelijk met KIOS dat echter vanwege het onderlinge resultaat op titelkoers ligt. Vlak daar achter HKV/Ons Eibernest met 1 punt minder, dat de laatste wedstrijd in Den Hoorn afwerkt tegen …..DES. De competitieleider had geen beter sluitstuk kunnen vaststellen.

In de reserve 2J kan het ook nog gaan spannen maar daar kan maar 1 ploeg voor zorgen en dat is ons tweede. Met 5 (!) overwinningen op rij van degradatiekandidaat opgeklommen naar de gedeelde tweede plaats met NOVA 2 achter koploper DES, dat 3 punten meer heeft. Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen de bezoekers zaterdag in onze “eigen” breedtesporthal bij winst “gewoon” kampioen worden. Maar zoals gezegd kan ons tweede het nog spannend gaan maken als het weet te winnen. Het onderling verschil is dan nog maar 1 punt en mag de Delftse ploeg een week later tegen HKV/Ons Eibernest 2 geen fout meer maken. En onze laatste wedstrijd is dus tegen NOVA, waarmee we nu gelijk staan.

Maar leeft het binnen onze selectie? “Zeker niet bij twee”, zegt Niek. “Tot vorige week waren we nog niet eens gehandhaafd. Ik verwacht trouwens ook niet dat DES tegen HKV punten laat liggen in de laatste ronde. Neemt niet weg natuurlijk dat wij met “twee” nog twee keer gaan winnen”, zegt de altijd optimistische speler, die met zijn ploeg tot nu toe alle wedstrijden van de tweede helft van het schema heeft gewonnen. Zonder meer een knappe prestatie.

”Ja leuk, zulke ontknopingen”, vindt ook de trainer Niek over het verloop in 1C. “KIOS heeft het onderlinge resultaat ten opzichte van DES, dus als wij van DES winnen en KIOS gewoon bij De Vinken wint, is DES uitgespeeld voor de titel. Als wij de spanning tussen de 3 titelkandidaten willen behouden tot en met de laatste ronde, moeten wij dus van DES verliezen”, voegt hij er lachend aan toe. “Maar cadeau krijgen ze het zeker niet. We hebben nu 5 keer van hen verloren in nog geen anderhalf jaar. Dat voelt niet heel prettig natuurlijk. Aan de andere kant kan je ook zeggen DES ligt ons niet, dus als zij kampioen worden komen we hen volgend jaar niet meer tegen!” “Maar dat zit niet in ons systeem”.

Sporting Trigon – DES wordt zaterdag gespeeld in de breedtesporthal van sportcomplex “1574”, aan de Telderskade te Leiden, begint om 16.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Herman Hoffman.

Het duel tussen de 2e teams begint om 15.00 uur.

Wim van Vliet