“Ons eerste is het (hopelijk even) kwijt”, schreef ik na de laatste wedstrijd van 2023, toen we na een redelijke eerste helft (9-8) tegen DES een desastreuze 2e helft lieten volgen met de kansloze 22-13 tot gevolg. Nou, dat is afgelopen zaterdag wel even recht gezet. Met de alleszeggende cijfers 29-24 werden de titelkansen van de bezoekers definitief bedorven. Het tweede verpeste zelfs het kampioenschap van DES 2, dat met 14-12 het feestje nog een week moet uitstellen. Het tweede volgt nu op 1 punt en is na 6 zeges op rij ineens serieus titelkandidaat! De vonken vlogen ervan af in dat duel waarbij de gebroeders vd Gugten (samen in 1 vak) tegenstanders van gelijke strekking vonden met veel krachtpatserij tot gevolg.

Het eerste speelde daarna vanaf de eerste minuut een prima partij en dat onderstreepte Marc al binnen 10 seconden met een slimme actie onder de korf. Het ging vervolgens om en om scorend gelijk op tot 5-5, waarna de ploeg van trainer Niek geïnspireerd en geconcentreerd spelend en ook lekker zuiver schietend het heft in handen nam. Op de 4 -goals run hadden de Delftenaren geen antwoord en achteraf bezien was daarmee al de basis voor de toch wel verrassende zege gelegd. Immers in anderhalf jaar verloren we maar liefst 5 keer van DES, toch de gedeelde lijstaanvoerder. Het verschil liep op naar 7 punten, maar halverwege was de marge nog maar 3 punten. Met 17-14 hadden we in een helft al 4 keer meer gescoord dan in de volledige uitwedstrijd en dat stemde Niek zeer tevreden.

De eerste doeltreffende actie na rust was van DES, maar een echte wedstrijd werd het niet omdat we razendsnel in korte tijd 4x scoorden en we ook geconcentreerd bleven verdedigen en het aanvalsspel van de bezoekers daarmee flink frustreerden met veel plaatsfouten tot gevolg. De grootste voorsprong bereikten we bij 27-18, een ongekende weelde vocaal ondersteund door de fanclub van Joep. Het zorgde voor een leuke sfeer.
Ongekend voor dit seizoen zouden ook de 30 goals zijn geweest, maar in de poging om dat streefgetal te halen werd het aanvalsspel te gehaast, maar niemand die daarom treurde. “Die stand op het scorebord vind ik veel belangrijker”, zei Marc – die een goede partij speelde -, direct na afloop.

Mandy was met 8 goals on fire. De overige goals van Mees (6), Pam (5), Tony (4), Rosanne (2), Joep (2), Marc en Annika.