“Half een verzamelen bij het veld.” Oude tijden herleven voor de meereizende “gepensioneerde” korfballers, want het is voor hen lang geleden dat er verzameld moest worden. Voor de laatste competitieronde is een bus richting De Bilt gecharterd en deze is vol. Ja, ja voldoende animo om onze eerste 2 teams te ondersteunen bij hun streven om boven KZ Danaïden in de eindrangschikking te blijven (het eerste) en misschien zelfs kampioen te worden (het tweede).

“Komende zaterdag wordt het een groot feest”, zegt Sander. “De bus is helemaal uitverkocht, dus aan de support zal het niet liggen. Voor de wedstrijd van 1 durf ik wel te zeggen dat we nog 1 keer alles gaan geven. We zijn ons er allemaal van bewust dat het feestje in de bus nog net dat stukje leuker is als je met winst op zak op pad kan gaan en de zekerheid boven KZ Danaïden te eindigen is toch ook een hoop waard.”
Maar net zoals meerderen is de eerste teamspeler vooral benieuwd naar het 2e, dat bij winst (en gelijkspel) nog kans maakt op het kampioenschap. “Wie had dat gedacht, toen ze 4 punten hadden na de eerste 7 wedstrijden? Kampioenschap of geen kampioenschap, het is een prachtig zaalseizoen geweest voor zowel 1, 2 als 3 (waar ik vaak aandachtig toeschouwer was bij m’n vader Henk en de rest van het team).”

De fulltime bij FC Twente als Coördinator duurzaamheid werkende speler, (“jep, helemaal in Enschede”) kijkt bij het slot van de competitie terug op het presteren van zijn ploeg.

“Ik denk dat ik, als ik eerlijk moet zijn, positief verrast ben door hoe we ons hebben gepresenteerd in deze zaalcompetitie. Na de veldcompetitie, waarvan ik wel moet zeggen dat dat een zeer sterke indeling was voor een 1e klasse, denk ik niet dat de verwachtingen erg hoog lagen en dat we allemaal een beetje vreesden voor een herhaling van vorig jaar, toen het tot de laatste wedstrijd spannend was. We schoten uit de startblokken en hebben daar de basis gelegd voor onze handhaving. Door keihard voor elkaar te werken en stuk voor stuk met een instelling te spelen zoals je die vaak alleen bij Joep zag (dwars door muren heen en liever nog een tandje erbij), denk ik dat we verschillende ploegen echt overrompeld hebben. Een echte teamprestatie, waarbij iedereen speelde in zijn/haar kracht en voor elkaar wilde werken. Vooral op die bereidheid om voor en met elkaar te strijden ben ik ongelofelijk trots”, zegt de tegenwoordige inwoner van Leiden (“heel fijn”), die daarnaast blij is regelmatig z’n korte kansen benut te hebben. “Dat is toch lekker voor het zelfvertrouwen.”

Goed moment om ook terug te kijken op zijn eigen inbreng in het geheel. ““Ik heb me deze competitie, ook gebonden door het vak waar ik in stond, geschikt in de rol van rebounder, om het vak zo goed mogelijk te faciliteren omdat we twee echte schutters in ons midden hadden. Hier heb ik denk ik wel mijn stempel kunnen drukken, doordat ik op bepaalde momenten kon bepalen hoe snel we in ons vak aanvielen door keuzes onder de korf. Liep het schot, dan ging iedere tweede bal snel “uit”, maar liep het niet gingen we rustig oplossen en meerdere keren herhalen. Zo heb ik menig tegenstander met grote verbazing naar me zien staan kijken als Mandy een tweede bal niet direct kreeg en ze me daarna even in duidelijke taal kwam vertellen dat ik die bal toch echt moest gooien (love you Mandy). Gelukkig lag die beslissing toch altijd bij mij”, zegt hij lachend.

Dan de titelkansen van 2: Het wel zeer geroutineerde team is afhankelijk van het resultaat bij DES-HKV/OE later op de dag (18.05 uur). De Delftse ploeg heeft 1 punt meer dan wij, maar het onderling resultaat is ons voordeel bij gelijk eindigen. Het tweede moet in elk geval een positief resultaat halen om de druk bij DES te leggen. Er is dus nog van alles mogelijk.

NOVA – Sporting Trigon wordt gespeeld in sporthal “HF Witte Centrum”, Henri Dunantplein 4 in De Bilt, wordt geleid door arbiter Gijs van Garderen en begint om 16.00 uur .
Het duel van het tweede begint om 14.30 uur.

Wim van Vliet