Het zaalseizoen zit erop en werd bij het eerste gekenmerkt door wisselvalligheid. Van alle ploegen werden 1 of meer punten gepakt, behalve van ……KZ Danaïden, dat met een ferme eindsprint ons ook nog van de vierde plek in de eindrangschikking stootte. Maar na de desastreuze voorjaarscompetitie op het veld beslist een prima resultaat. De sfeer in de bus was er uitgelaten en terecht, want wie had nou ook die wonderbaarlijke opmars van het tweede verwacht? Met 4 punten uit de eerste 7 duels, beloofde het niet veel, maar de volgende 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen met de eclatante 27-13 zege op NOVA 2 als echter “zevenklapper” aan het eind.

En als je dan voor de slotdag Sander een paar vragen stelt, belooft hij zijn antwoorden iets korter en bondiger te formuleren dan een vorige keer. Ja ja, deze week de rest van zijn relaas.

Of het scheidsrechteren hem op een of andere manier ook bij de wedstrijden als speler helpt, laat hij in het midden. “Ik denk dat het scheidsrechter zijn op een bepaalde manier wel invloed heeft op mijn spel. Fysiek is het fluiten van een wedstrijd, wat ik zo goed als ieder weekend doe voor onze eigen wedstrijd (en soms erna), totaal geen probleem. Maar weten welke zichtlijnen een scheidsrechter op welk moment heeft kan soms toch best van pas komen. Nou zal ik eerlijk toegeven dat ik hier misschien niet eens genoeg gebruik van maak, maar een scheidsrechter op een bepaald iets attenderen kan nooit kwaad.”

Sander heeft geen lang korfbalverleden en kwam vroeger als klein jongetje al met zijn vader Henk (vd Nol) mee naar zijn wedstrijden “om te spelen langs het veld”. Toen Han mij inmiddels bijna 5 jaar geleden, toen ik nog geen jaar korfbalde, vroeg om bij Trigon te komen korfballen voelde dat meteen goed aan. Ik moest, zoals iedereen die mij beter kent wel weet, in het begin even mijn draai vinden maar ik heb er een van mijn hechtste vriendengroepen aan overgehouden. En als je zoiets in stand wil houden, dan dien je ook de handen uit de mouwen te steken. Ik heb gemerkt hoeveel de club voor iedereen betekent en inmiddels ook voor mij. Het maakt het waard om zoveel voor de club te doen. Penningmeester, scheidsrechter, af en toe een leuk evenement organiseren en het verder doen groeien van onze studentengroep (waar inmiddels 22 studenten onderdeel van zijn!) doe ik er dan graag bij. Alles om deze mooie groep mensen zo lang mogelijk bij elkaar te kunnen houden.”

Hij zal dus ongetwijfeld zaterdag a.s. de wedstrijd tussen “onze” studenten en de vriendengroep van Gineke Wolters (EKCA Cibod) op ons veld fluiten. Aanvang 17.00 uur

“Op naar het veldseizoen, waar we weer leuke dingen willen laten zien en bovenal weer veel plezier aan willen hebben met z’n allen. Laat dat zonnetje maar komen, we gaan er een mooie veldcompetitie van maken met z’n allen”, besluit Sander enthousiast.


Wim van Vliet