In het verleden kon je zeggen “We gaan weer de wei in”, maar sinds het kunstgras bij het korfbal zijn intrede deed, hebben koeien het alleenrecht gekregen op die uitspraak.

De voorjaarscompetitie met 6 wedstrijden in totaal en de eerste is meteen bij temperaturen die meer in juli dan in begin april thuishoren. Tweede klasse dus met Dunas (Den Haag), Luno (Linschoten) en Rapid (Haarlem) als tegenstanders.

“De klassen op het veld zeggen mij nu veel minder. Je bent veel meer afhankelijk van de poule waarin je terecht komt”, zegt Niek. “Gelet op de door de clubs behaalde resultaten in de pas beëindigde zaalcompetitie, zijn wij ongetwijfeld favoriet voor het kampioenschap”, vult Niek aan. “Daar gaan we dan ook voor”, zegt hij vastberaden.

“Iedereen is gemotiveerd. Wij vinden allemaal dat we in de eerste klasse thuishoren en willen zo snel mogelijk terug.” De doelstelling is dus duidelijk.
“Iedereen is fit, alleen valt Floor na 2 wedstrijden weg omdat ze geopereerd wordt aan haar enkel, maar als iedereen verder heel blijft hebben we zeker een goede kans in deze poule”, besluit Niek.

We beginnen zaterdag op eigen terrein tegen Dunas, de fusieclub van Dubbel Zes en Futura. De wedstrijd staat onder leiding van Martijn van der Meer en de wedstrijd begint om 15.30 uur.

Ook het tweede begint tegen Dunas. Dat duel begint om 14.00 uur met Paul Vermeul als arbiter.

Het derde speelt zondag op eigen veld om 14.00 uur tegen Blauw Wit 4.


Indeling 2-09: Sporting Trigon, Dunas, Luno en Rapid
Indeling R2-21 : Sporting Trigon 2, Dunas 2, HKV/Ons Eibernest 2, Rapid 2
Indeling R4-14: Sporting Trigon 3, Blauw Wit 4, Oosterkwartier 2, BEP 5

Wim van Vliet