Een, twee en drie spelen zaterdag alle drie in Haarlem. Maar niet op hetzelfde veld, want “drie” speelt bij Oosterkwartier en de selectie trekt naar het splinternieuwe (kunstgras)veld van Rapid, Korfbalcentrum Kleverlaan, zoals de accommodatie wordt genoemd, waar ook korfbalclub Haarlem is gehuisvest.

Rapid dus, die we nog kennen van het vorige seizoen in de zaal. “Rapid is een sportvereniging waar op hoog niveau wordt gekorfbald en waar vriendschappen worden gesloten”, valt er te lezen op de website van de club. Duidelijke taal, maar in de huidige 2e klasse (in feite de 5e landelijke klasse) kan best aardig gekorfbald worden, maar onder hoog niveau zou een betere kwalificatie zijn.

De Haarlemmers wonnen – net als wij de openingswedstrijd twee weken geleden – van Luno met 9-11, dus met de kleine poule in gedachten meteen een rechtstreeks duel om de eerste plek. In Linschoten “botste” Rapid op een fysiek spelend Luno, maar won het dus wel.

Gelet op de posities in de afgelopen zaalcompetitie – Rapid werd in de 2e kl 4e met 14 uit 14 – zijn wij favoriet, maar zullen we scherp moeten zijn. Het rare speelschema (tot half mei om de twee weken een wedstrijd) kan namelijk verslapping in de hand werken, maar Niek zal het niet zover willen laten komen.

De wedstrijd van het eerste begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Binnendijk. Het tweede begint om 14.00 uur met George Lamars als arbiter.

Korfbalcentrum Kleverlaan ligt aan ’t Hoenstraat 3 te Haarlem.


Wim van Vliet