De drie teams keerden afgelopen zaterdag allemaal met de volle winst terug uit Haarlem. Het 3e won overtuigend van het 2e van Oosterkwartier, dat de eerste wedstrijd ruim gewonnen had van BEP 5 (19-13).

Een en twee speelden op een ander terrein in de Spaarnestad tegen Rapid en kwamen beide niet verder dan 12 goals, maar dat aantal was toch voldoende voor de tweede overwinning in de voorjaarscompetitie. Meteen ook meldde Niek voldaan dat onze teams na de uitslagen van dit weekeinde al na 2 wedstrijden alleen aan de leiding gaan. Zo verloor Ons Eibernest 2 ruim van Dunas.

Zowel Rapid als wij hadden de eerste wedstrijd gewonnen. Dat beloofde een spannend duel te gaan worden, zeker omdat de thuisclub de score opende. Die vlotte 1-0 was echter de laatste keer dat wij in het nadeel waren, want na 11 minuten was dat verschil weggepoets (1-3). Regen en wind waren een extra tegenstander zei Niek. Rapid ging wat beter met die omstandigheden om, want “wij creëerden wel meer kansen, maar het missen van 2 strafworpen en een aantal doorloopballen, maakte het eigenlijk onnodig spannend.

Die spanning leek weg bij 7-11, maar de Haarlemmers bleven geloven in een positief resultaat en kwamen daar bij 10-11 heel erg dichtbij. De succesvolle actie van Joep zorgde ervoor dat de winst bij zijn ploeg bleef en dat was verdiend, constateerde Niek na afloop: ‘Er werd gewoon goed gestreden, want dat is wel wat slecht-weer-korfbal van de spelers vraagt. Niemand echt heel goed of slecht, maar als team de terechte winst over de streep getrokken.”

En als we dan toch een “man of the match” moeten aanwijzen, dat is dat Mees van Willegen (voor zijn vrienden student Mees) , die met 4 goals een grote inbreng had in de overwinning van het 2e.

Opvallend bij 1: iedereen scoorde: Mandy (3), Pam (2), Mees (2), Rosanne, Tony, Sander, Annika en Joep.

Stand 2.09
Sporting Trigon 2-4
Luno 2-2
Rapid 2-2
Dunas 2-2

R2-21
Sporting Trigon 2 2-4
Dunas 2 2-4
HKV/OE 2 2-2
Rapid 2 2-0

R4-14
Blauw Wit 4 2-4
Sporting Trigon 3 2-2
Oosterkwartier 2 2-2
BEP 5 2-0

Wim van Vliet