“Dat ziet de selectie zeker ook zo”, zegt Niek. Gelukkig maar, want met al die “gaten” in het wedstrijdschema (volgende wedstrijd is pas weer over 2 weken) lijkt het mij moeilijk om de focus vast te houden.
Dat onderkent Niek ook wel, “maar er is ook genoten van de feestdagen en de paar dagen mooi weer”, zegt hij om eraan toe te voegen dat dit soort dagen gepaard kunnen gaan met ongezonde gewoontes, dus is er natuurlijk wel doorgetraind voor de compensatie. “Niet altijd even hard, maar wel goed om even bij elkaar te komen en in korfbalbeweging te blijven”, vult hij aan.

Normaal is de donderdag de “focus training” naar de komende wedstrijd. “In verband met het jaarlijks koppelschiettoernooi op die donderdag (Hemelvaartsdag) hadden we deze dinsdag al en daar was ik zeker tevreden over”, verklaart de trainer/coach deze logische verschuiving.

En focus is zeker gewenst na de twee zeges en ongeslagen positie als we direct naar de eerste klasse willen terugkeren. Zaterdag is Luno in Linschoten, dat op eigen veld verloor van Rapid en uit royaal won van Dunas, de derde tegenstander. Met maar 6 wedstrijden in totaal kunnen we bij winst zaterdag dus al goede zaken doen.

“Daar gaan we ook voor en we hebben er zin”, besluit Niek vol vertrouwen.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark “Rapijnen”, De Beide Vlooswijkenlaan 46 in Linschoten, begint om 15.30 uur met René Zaal als arbiter.

Het ook ongeslagen tweede speelt eerder zaterdag in Den Haag tegen de “reserves” van HKV/Ons Eibernest. Aanvang 14.45 uur.

Het derde speelt zondag om 12.00 uur in Purmerend tegen BEP 5.


Wim van Vliet