Annika heeft het over de returnwedstrijd tegen Luno van komende zaterdag, waarvan gewonnen moet worden als we tenminste over een maand weer terug willen naar de eerste klasse. “Het is geen vraag of wij revanche kunnen nemen, want dit kunnen wij natuurlijk. Het is een kwestie van gewoon DOEN. Knallen dus zaterdag!”, zegt zij strijdlustig.

Annika – achternaam vd Bos: “ Ik ben een echt korfbal kind. Mijn ouders hebben elkaar ontmoet bij De Meervogels en zo gingen mijn zus, broertje en ik dan ook al vroeg op korfbal. Ondertussen korfbal ik al 18 jaar met plezier waarvan 4 jaar bij Trigon!”

“Mijn vader heeft bij meerdere clubs in Leiden gecoacht en zo ook bij Trigon. Han, ons wervingstalent vroeg rond en zonder mij te hebben zien spelen dacht hij: “Die dochter van Leo zou vast wel een bal kunnen vangen. Het eerste jaar dat ik meetrainde heb ik besloten niet bij Trigon te gaan. Het jaar daarop probeerde ik het nogmaals, maar nu met Niek als coach. De vibe was een stuk gemoedelijker en al snel vonden Anneroos en ik ons plekje. Tegenwoordig kan ik mij geen leven meer voorstellen zonder deze groep.”

De 23-jarige uit Zoetermeer afkomstige speelster ziet zichzelf zeker als een teamspeler. “Zowel binnen als ook buiten het veld. Individueel succes in sport geeft voldoening maar het gevoel van samen iets bereiken brengt zoveel meer plezier. Elkaar aanvullen op zwakke punten en elkaars sterke punten aanmoedigen.”

Annika – op dit moment aan het afstuderen als bachelor Creative Business – heeft altijd de ambitie gehad zo hoog mogelijk te spelen, “maar dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Bij De Meervogels was ik altijd een typische 2 speler: C2, B2, A2… en één jaar B1, maar dat was bij gebrek aan beter”, zegt ze lachend. Voor het antwoord op de vraag wat haar sterkste punten in het korfbalspel zijn, ging ze even ten rade bij aanvoerster “ook wel bekend als: De Mand”.

“Bij Trigon speel ik voornamelijk dienend, maar ik loop altijd de 2e bal en als ik hem lekker krijg, ontlast ik mijn vakmaatje Pam en scoor ik ook nog wel eens mee. Toch denk ik dat mijn sterke punten zich voornamelijk uiten in de derde helft, die bij Trigon natuurlijk essentieel is!”

Maar zonder gekheid: “Sinds ik bij Trigon speel heb ik best wel wat stappen gemaakt als je het vergelijkt met mijn tijd bij De Meervogels, maar er valt natuurlijk nog veel te verbeteren! Ik zou graag meer inzicht willen krijgen in het spelletje, want vaak zie ik niet wat mijn teamgenoten wel al zien. Het is voor mij dus zaak om te blijven kijken en luisteren naar de mensen om mij heen.”

“Knallen dus” zei ook Mandy donderdag op de training, waarbij even gespard werd met het G-team, dat natuurlijk ook al onze aandacht verdiend. Annika gebruikt die term ook ter voorbereiding op het treffen met Luno, maar beseft terdege dat de prestaties in de zaal beter zijn dan op het veld maar heeft er vertrouwen in: “We zijn op “dolle donderdag” soms nog tot in de late uurtjes bezig met de wedstrijdvoorbereiding voor zaterdag”, zegt ze, die haar liefde voor Leiden door onze vereniging zag vergroten. “Ik woon hier dan ook sinds een aantal maanden. In mij vrije tijd kijk ik graag Formule 1, kan ik helemaal opgaan in series en crime docu’s, maar het allerliefst drink ik een koud pilsemannetje op het terras!”
Hopelijk smaakt die prima na winst zaterdag op Luno.

De wedstrijd wordt gespeeld op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Sander van Beek. De wedstrijd van het tweede tegen HKV/Ons Eibernest begint om 14.00 uur.

Wim van Vliet