Wat? De terugkeer van ons eerste naar de eerste klasse veld. Na 4 van de 6 wedstrijden staan we 2 punten voor op Rapid en Luno en die spelen zaterdag tegen elkaar. Bij een gelijkspel bij dat duel en winst van ons zijn we verzekerd van de eerste plaats en dus de titel met bijbehorende promotie.

Maar “zomaar” komt niet vanzelf en dus zullen we in eerste instantie alles in het werk moeten stellen om zelf te winnen en dat moet dan gebeuren op het aloude Stokroosveld in Den Haag, waar in ver vervlogen tijden de groot opgezette ALO-series faam verwierven.

Dunas verloor de eerste 3 wedstrijden, maar verraste vorige week Rapid en zal de huid ook tegen ons duur willen verkopen. We hadden de grootste moeite met Luno, speelden niet best en dat zal dus een stuk beter moeten.

Beseft ook Niek terdege: “Dat het spelpeil laag was tegen Luno, was voor een groot deel ook de verdienste van de tegenstander.” Veel ervaring, zakelijk en gedisciplineerd en consequent in de opdracht spelend korfbal, zo typeert Niek de speelwijze van de ploeg uit Linschoten, die ons tot nu toe de enige nederlaag bezorgde.

“Totaal anders dan het spel van Dunas, al weten we natuurlijk nooit zeker met wat voor tactisch plan zij deze keer het veld in gaan. We moeten voorbereid zijn op een goede dag van hen, dan kan het alleen maar meevallen”.

Van onderschatting is absoluut geen sprake, volgens Niek. “Iedereen is er zich van bewust dat onze aanvallen best eens kunnen haperen met in het achterhoofd een goede dag van Dunas, maar met een kampioenschap in het verschiet hoef ik niemand te motiveren.”

Ook bij het 2e kan het zomaar gebeuren. We delen de eerste plaats met Dunas, dat alleen van ons verloor met opmerkelijk grote cijfers (24-15). Het beloven spannende duels te worden in Den Haag.

De wedstrijd van 2 begint om 13.30 uur, die van 1 om 15.00 uur met Nol Karbet als arbiter. Plaats van handeling Stokroosveld, Zonnebloemstraat 159 c te Den Haag.

Stand 2-09
Sporting Trigon 4-6
Rapid 4-4
Luno 4-4
Dunas 4-2

Stand R2-21
Sporting Trigon 2 4-6
Dunas 2 4-6
HKV/Ons Eibernest 2 4-4
Rapid 2 4-0

Wim van Vliet