Het zou zomaar kunnen gebeuren, schreef ik voorafgaand aan de duels met Dunas. En dat “het” is het kampioenschap, dat er wel kwam, maar niet bij het team dat het als doelstelling heeft. Het tweede werd namelijk wel kampioen door opnieuw te winnen van Dunas (dat alleen van ons verloren heeft) en concurrent HKV een punt zag verspelen bij Rapid. Felicitaties op zijn plaats voor de “oude garde”, die het promoveren naar de eerste klasse achterwege zullen laten, heb ik begrepen.

Het eerste was door de prestatie van 2 echter niet geïnspireerd genoeg om een sterke uitgangspositie voor het slotduel met Rapid te bewerkstelligen, speelde belabberd met de toch wel blamerende 15-13 nederlaag tot gevolg.

Dunas (voorheen Futura en Dubbel Zes) had weliswaar een week eerder al verrast door na 3 nederlagen tegen Rapid de eerste punten te pakken, maar kennelijk waren Mandy c.s. daarmee niet voldoende gewaarschuwd.

Zeker niet toe Pam binnen 40 seconden haar ploeg op het goede spoor leek te zetten, maar het liep allemaal wel even anders. Tot 3-3 nog niks aan de hand, maar ruim 5 minuten verder keken we tegen een achterstand van maar liefst 4 punten aan en dat tegen de ploeg die in de zaal op een niveau lager (3e klasse) in de middenmoot was geëindigd. Duidelijk was al dat zaal en veld bij ons eerste verschillende werelden zijn, want waar we in de zaal op een niveau hoger met hoge scores nog duidelijk wonnen van kampioensgegadigden HKV/Ons Eibernest en DES, daar oogt het spel en de afwerking in de buitenlucht belabberd en statisch.

“Mentaal niet goed, het hoofd er niet bij”, verklaarde Niek naderhand de eerste helft, die met een 10-7 achterstand werd afgesloten. “Tien goals tegen met wind tegen mag ons niet overkomen”, somberde hij verder.
Over de tweede helft was hij meer tevreden: “Hadden we maar zo de eerste helft gespeeld”, maar zijn ploeg slaagde er niet in de wedstrijd nog naar zijn hand te zetten. Dichterbij dan 2 punten lukte niet en dus is de 15-13 nederlaag verklaard. “We verdienden ook niet meer”, besloot Niek.

De slotwedstrijd komende zaterdag op eigen veld tegen Rapid is nu een heuse kampioenswedstrijd. Omdat we de uitwedstrijd hebben gewonnen, volstaat een gelijkspel alsnog voor de titel, maar dan zal er wel heel wat beter gespeeld moeten worden.

Goals van Mees (3), Mandy (3), Sander (3), Anneroos (2), Pam en Janwillem.

Stand 2-09

Sporting Trigon               5-6

Rapid                                5-6

Luno                                 5-4

Dunas                               5-4

Stand R2-21

Sporting Trigon 2            5-8

Dunas 2                            5-6

HKV/Ons Eibernest 2     5-5

Rapid 2                             5-1
Wim van Vliet