Zaterdag een echte kampioenswedstrijd voor het eerste, want met tegenstander Rapid delen we de koppositie.
Hoelang geleden konden we dat zeggen? Maart 2019 als ik me niet vergis, dus nog niet eens zo lang geleden. Ene Gerald van Dijk droeg nummer 27 en ene Mees had rugnummer 20, maar kwam toen net pas kijken op dit niveau en speelde in 2. Nu al een aantal jaren een vaste waarde in het eerste.

Wat doet een dergelijke afsluiting van het korte veldseizoen met hem en zijn teamgenoten? “Ik kijk er erg naar uit natuurlijk en heb er heel veel zin in! Het komt niet vaak voor dat je zulke wedstrijden speelt en dan ook nog thuis. Iedereen is er al druk mee bezig en heeft het over zaterdag. We hebben natuurlijk aan het begin van het tweede deel van het veld gezegd dat we kampioen wilden worden en als dat dan zo samenkomt is dat heel erg leuk. Al had ik liever al klaar willen zijn, want we maken het onszelf wel onnodig lastig.”

Is ons eerste in staat de verrassende nederlaag tegen Dunas goed te verwerken en lukt het om het ontevreden gevoel nog om te buigen?
“De stemming in de groep is nog steeds positief. Natuurlijk hadden we ‘gewoon’ moeten winnen bij Dunas, maar uiteindelijk is er vrij weinig veranderd door de winst van Rapid op Luno”. Doordat wij de uitwedstrijd van Rapid wonnen, volstaat voor ons een gelijkspel. “ Nu mag je niet verliezen om kampioen te worden en is de volledige focus op DE wedstrijd van zaterdag!”, zegt de 22-jarige student commerciële economie aan de Haagse hogeschool (4e jaar).

Ons eerste haalt tot nu toe op het veld niet het niveau van de indoor variant, maar dat is eigenlijk al een paar jaar het geval. Mees daarover: “Het spel in de zaal ligt ons wat beter dan op het veld. Als ik kijk naar het vak waar ik in sta, houden we van direct korfbal: snel een kans zoeken en met veel beweging de tweede kans creëren. Op het veld wordt er echter van ons verwacht net wat anders te spelen, met minder chaos. Terwijl onze tegenstanders dit goed doen, vervallen wij (waaronder zeker ook ik) te vaak in het spel van de zaal, waardoor we onnodig de bal kwijtraken. Dat moet eruit, ook al is het soms niet leuk om heel statisch te korfballen.“

Mees – naast zijn studie werkzaam als intercedent bij uitzendbureau PDZ in Zoetermeer – is best ambitieus: “Uiteraard wil je met Trigon zo hoog mogelijk spelen. Maar ik wil het ook leuk houden met de mensen waarmee ik speel. Je ziet elkaar natuurlijk minimaal drie keer per week, meestal nog vaker en dan is vriendschap ook heel belangrijk. Wat we nu hebben als team, zou ik niet snel inruilen om ergens anders iets hoger te spelen”.

Als Mees naar zichzelf kijkt, ziet hij dat hij in alles nog een stukje beter kan worden. “Gelukkig is dit seizoen mijn schot een stuk beter geworden (20 goals tot nu toe), want met mijn lengte ben ik wel wat meer gedwongen om voorin te lopen. Dat betekent ook dat ik vaak tegen een wat meer aanvallende heer kom te spelen. Ik vind dat ik verdedigend nog wel wat stappen kan maken. Ik kijk soms nog te veel mee of sta even te ‘slapen’ en krijg dan een domme bal tegen. Terwijl ik weet van mezelf dat ik het wel kan”, zegt Mees, die in zijn vrije tijd graag een terrasje pakt, festivals bezoekt, “lang leve de liefde” en sport kijkt.

Hopelijk is zijn team op tijd bij de les zaterdag, want Rapid, dat al blij was zich gehandhaafd te hebben, heeft niets te verliezen en zal deze onverwachte buitenkans ongetwijfeld met beide handen aangrijpen.

Het tweede pakte vorige week de titel, een knappe prestatie van de “oude garde” en zal de competitie op waardige willen afsluiten.

Het derde ontvangt koploper Oosterkwartier, waarvan destijds in Haarlem royaal gewonnen werd. Als wij winnen en Blauw Wit wint van BEP eindigen alle ploegen op 6 punten!! Ons derde verloor twee keer van BEP, is uitgeschakeld voor de bovenste plaats op grond van onderling resultaat, maar
Kan dus wel een belangrijke rol in de ontknoping rond de titel kunnen spelen.

Het programma:

13.00 uur Sporting Trigon 3 – Oosterkwartier 2
14.30 uur Sporting Trigon 2 – Rapid 2 olv Jelmer Baljeu
16.00 uur Sporting Trigon 1 – Rapid 1 olv Sjaak van der Lee

Wim van Vliet