Trigon C1 – Velocitas C2

De ploeg van de sinds gisteren 46 jaar oude trainer/coach Sander de Haas en de vandaag jarige assistent-coach Lisette van Iterson (37) mocht vanmiddag, in tegenstelling tot vorige week toen de drainage bij Velocitas het overvloed aan water niet aan kon, wel de korfbalschoenen aantrekken. Thuis op het vertrouwde kunstgras aan de Zoeterwoudse Singel was Velocitas C2 de tegenstander. Trigon C1 was in een overheerlijk nazomerzonnetje vanaf het begin de bovenliggende partij. Het eerste aanvalsvak met Fleur, Tim, Saskia en Bradney combineerde er vlotjes op los en creerde de ene na de andere kans. Het was uiteindelijk Fleur die de score opende. Tim kon uiteraard niet achter blijven en verdubbelde de voorsprong. Het tweede aanvalsvak met Ilse, Fenna, Bo en de iedere week beter spelende Joelle had niet zo zeer moeite met het creeren van kansen, maar des te meer met de afronding. Tot aan de rust werd alleen door Ilse gescoord en werd met een 3-0 voorsprong gepauzeerd. In het begin van de tweede helft verzuimde Velocitas direct de aansluitingstreffer vanaf de stip te maken. Niet vlak daarna faalde Fenna voor Trigon eveneens vanaf de stip. De aanval verprutste vervolgens de ene na de andere mogelijkheid tot grote ergernis van de trainer/coach. Ilse maakte dan eindelijk, met haar tweede van vanmiddag, de 4-0. Bradney maakte nog de 5-0, Tim miste een strafworp en Fleur maakte ook haar tweede van vandaag en bracht daarmee de score op 6-0. Velocitas kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om van de hatelijke nul af te komen maar faalde nogmaals vanaf de stip. De Leiderdorpers dropen af met een 6-0 nederlaag waardoor Trigon nu met 6 uit 3 fier aan kop staat. Voorzichtig wordt er al gedacht aan een kampioenschap. Na de 3-oktober festiviteiten is Fiks C2 de eerstvolgende tegenstander.