Dat woord kan het best boven de overgangsklasse B toegevoegd worden. Net als je denkt dat er een ploeg boven de rest uitsteekt (qua resultaat althans) verliest het twee keer op rij, zoals Nieuwerkerk overkwam. Net als je denkt dat een ploeg het moeilijk gaat krijgen pakt deze 3 punten op rij, zoals KVS deed.

En net als je denkt dat Sporting Trigon de belabberde start (0 uit 2) te boven is met 2 winstpartijen op rij (KVS uit en Valto thuis) verliest het de prestigestrijd van buurtgenoot Fiks, dat door de min of meer onverwachte andere resultaten in de poule plots koploper is. Met 8 uit 5 uiteraard terecht.

Voordeel van het nog begraasde Oegstgeestse thuiskomplex? Wie zal het zeggen. Jan Anholts en de zijnen lieten afgelopen zaterdag in ieder geval zien ook op het kunsttapijt behoorlijk uit de voeten te kunnen. Ons Trigon moest kennelijk ook eerst even wennen dat de Montgomerystraat toch echt deze ene keer het thuisveld was. Dat “onze” Ronald vd Velden in de KZ De Danaïden kantine flink aan het tappen was, gaf echter alleen de dorstige supporters een thuisgevoel.

Gelet op de verrichtingen in wedstrijden 3 en 4 (beide winst) leverde Trigon in de eerste helft tegen Fiks een wanprestatie. En het moest nog 3 oktober worden!

Toen de zon doorkwam in de tweede helft kwam ook de spirit bij de onzen terug. En hoe! De 6 punten achterstand werd geheel weggewerkt (13-13), maar een benutte strafworp velde alsnog het vonnis over de ploeg van trainer/coach Maarten van Vliet.

Zaterdag a.s. in Harderwijk een nieuwe kans om de positie te verbeteren. En dat zal moeten willen we niet naar beneden moeten kijken, wat op Fiks na overigens alle resterende teams op dit moment zullen doen. Unitas/Perspectief – op het veld ook teruggekeerd uit de hoofdklasse – bezit net als Trigon 4 punten. Twee nederlagen met 1 punt verschil, 2 gelijke spelen en 1 winstpartij met 10 punten verschil in Middelburg leverden dat puntenaantal op. “Unitas zal dwingender moeten spelen en dan vooral verdedigend”, concludeerde de verslaggever na het doelpuntrijke treffen (27-27) in De Lier tegen Valto. De Gelderse ploeg verspeelde in dat duel een voorsprong van 4 punten.

Als Trigon de spirit en speelwijze van de twee gewonnen wedstrijden en de tweede helft tegen Fiks direct vanaf het startsignaal kan oppikken, heeft het een kans punten te pakken. Die instelling zal nodig zijn want na 5 speelronden kunnen we rustig stellen dat de clubs aan elkaar gewaagd zijn. De vorm van de dag is doorslaggevend.

En dat maakt de uitslagen telkens onvoorspelbaar.

Unitas/Perspectief – Sporting Trigon wordt zaterdagmiddag gespeeld op het sportpark Slingerbos, Slingerbos 1 te Harderwijk. Kleinhuis (scheidsrechter) en Kloosterman (assistent) zijn de leidsmannen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Om 12.30 uur speelt Trigon 2 in Dordrecht tegen het 3e team van Sporting Delta. Dat duel wordt geleid door scheidsrechter Herman Godijn. Na de goede start (3 uit 2) bleef het team van coach Bart Niesing een trio wedstrijden met lege handen staan. Mede omdat opgebouwde voorsprongen niet konden worden vastgehouden. Dat zal zaterdag dus wel beter moeten om niet in echte problemen te komen.

Wim van Vliet