Een kleine pleister op de knie van Gerald van Dijk was het enige lichamelijke detail dat nog een gevolg van het motorongeluk van de huidige inwoner van Den Haag is. In het veld was er toch wat meer zichtbaar. De voormalig Oranje en huidig Surinaams international mist duidelijk nog wedstrijdritme, maar is wel aanwezig binnen de lijnen. Vooral als de bal even in het andere vak is en van Dijk zich ontpopt als een verlengstukje van trainer/coach John van Duuren.

Het was redelijk ouderwets bevolkt op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel en dat legde min of meer toch wel een druk op de ploeg van de Amsterdammer, die heel wat praatsessies nodig heeft gehad om iedereen na de belachelijke nederlaag tegen Unitas (vlak voor het zomerreces) aan boord van het vlaggenschip te houden. “De eerste wedstrijd op eigen veld met nieuwe mensen zoals Jinke van Keeken, die zich willen presenteren aan het thuispubliek, speelde ook wel een rol dat het nog niet zo liep als ik graag wil”, zei hij na afloop. Maar uiteraard wel tevreden over de tweede winst van Trigon, dat door de 15-8 zege op Roda Westzaan en het gelijke spel tussen Nova en Synergo al meteen koploper zonder puntverlies is. Laatstgenoemde twee teams zijn in de ogen van Van Duuren de titelkandidaten en zaterdag a.s. kan Trigon meteen laten zien waar het staat als het naar Utrecht trekt om Synergo te bestrijden.

De ruime winst op de Noord-Hollandse ploeg, gecoacht door Leidenaar René Arnoldus, die vorig jaar VEO zowel op het veld als in de zaal naar de overgangsklasse loodste, kwam weliswaar in de laatste 10 minuten tot uiting in de cijfers, maar had al eerder definitief beslist kunnen en moeten worden. Het vak van Dijk (gemiste eenhandige doorloper) deed namelijk 15 minuten over het produceren van de 2 goals waarmee het verschil op 4 kwam. Het was zonder meer ook de verdienste van het Leidse verdedigingskwartet met een gedreven Ferry Janssen (talrijke intercepties) in een hoofdrol dat Roda in dat tijdbestek op nul gehouden werd.

Scoren bleek voor beide teams overigens lastiger dan normaal getuige ook de 8-5 ruststand. Na de 11-8 in de 12e minuut na rust viel het dus aan beide kanten stil tot Jan Willem vd Gugten 10 minuten voor het einde voor Trigon de ban brak. Roda kwam ondanks soms langdurige aanvallen zelfs niet meer aan scoren toe.

Marc Meulenbeld (3), Jan Willem vd Gugten (3)., Pam Straathof (2), Ferry Janssen (2), Danya Kling (2), Gerald van Dijk (2) en Mandy Bekooy schoten de 15 goals bijeen.

Wim van Vliet