De (ver)late start van het korfbalseizoen 18/19 verloopt voor ons Trigon tot dus ver uitstekend. Ga maar na: De hoogst spelend 5 teams zijn nog ongeslagen na 2 wedstrijden en alleen het ultrajonge tweede verspeelde 1 puntje, wat goed op de gezichten van sommigen was af te lezen. Een goed teken in ieder geval.

Trainer/coach John van Duuren kan niet anders dan content zijn. “Ik ben tot nu zeer tevreden. We moeten niet vergeten dat we weer veel ervaring zijn kwijtgeraakt en dat we een jonge maar talentvolle selectie hebben. We zijn net 4 weken bezig en hebben pas op het laatst de zo gewenste versterking bij de heren (Gerald van Dijk) er bij gekregen.”

Die tevredenheid wordt een beetje getemperd door het feit dat Jinke van Keeken zondag heeft besloten per direct te stoppen. Van Duuren daarover: “Dit heeft vooral te maken met externe dingen waardoor zij haar draai en plezier niet kon vinden. Dit zorgt er voor dat we weer een klein stapje terug doen in het proces. Maar nogmaals ik ben zeer tevreden.”

Natuurlijk moet en kan het allemaal nog beter, vindt de Amsterdammer. “We willen een ander spelletje spelen waarbij er op een kleiner veld gespeeld moet worden met meer dynamiek. We moeten hierdoor meer aansluiten zonder bal en de paalzone meer vrij houden. Zeker van de dames wordt een andere manier van korfballen gevraagd – meer aanvallend zijn- en daar hebben we nog moeite mee. Scoren blijft ook een ding, als je zoveel kansen creëert dan moeten er meer doelpunten vallen.”

Zaterdag is in de ogen van de coach de eerste serieuze krachtmeting tegen Synergo in Utrecht. Met Nova bestempelt Van Duuren de fusieclub (DVS en Samos in 1996) als duidelijke titelkandidaten. En dat doet hij niet zomaar.

“Ik ken beide ploegen. Synergo is nu de grootste vereniging van Utrecht en omstreken en heeft dit bereikt met een zeer goed beleid. Elk jaar komen daar nieuwe spelers naar toe die het niveau omhoog trekken. Ook dit jaar weer nieuwe spelers en dit maakt van de ploeg een zeer stabiele groep.”

“Nova heeft gewoon een goede en sterke selectie waar het wel uitmaakt of van de Brenk wel of niet speelt. Zit een beetje tussen eerste en overgangsklasse in. Beide sterke ploegen die het ons lastig kunnen maken als we net zo als de eerste twee wedstrijden een doelpuntloze periode krijgen,” vult hij aan.

Heeft Trigon een kans? “Ik denk dat we de te kloppen ploeg zijn. We hebben een team dat  in normale doen goed is voor 30+ doelpunten. Als we het net zo als afgelopen zaterdag verdedigend dichthouden gaan we ook zaterdag twee punten pakken,” zegt Van Duuren strijdlustig om daar nog maar even aan toe te voegen: “We zijn scherp en willen maar een ding en dat is de competitie zo snel mogelijk beslissen en daar hoort dus zaterdag een overwinning bij.”

Duidelijke taal. We gaan het zien zaterdag op het terrein aan de Loevenhoutsedijk 2 in Utrecht. De wedstrijd wordt geleid door arbiter de Wilde en begint om 16.00 uur. Trigon 2 speelt eerder op de dag in Amstelveen tegen Triaz 2  (Heenvlietlaan). Dat duel begint om 12.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter vd Meijde.

Wim van Vliet