De eerste thuispartij voor Sporting Trigon in het nog verse zaalseizoen was er één tegen DES uit Delft, dat zich lange tijd hevig verzette tegen de dreigende nederlaag. De Delftenaren waren de reeks indoor wedstrijden begonnen met een duidelijke overwinning en dat schiep verwachtingen in de Vijf Meihal. De Leidenaren worden gezien als titelkandidaat en maakten dat in de harde confrontatie afgelopen zaterdag waar. In het laatste gedeelte van de match schudde de thuisclub namelijk de outsider in 1e Klasse C  definitief van zich af en werd de uitslag toch nog duidelijk. (25-20). In de eerste 25 minuten was Gerarld van Dijk niet te stoppen met 7 van de 13 treffers. Via 2-0 en 4-2 plaatste Trigon bij 6-6 een tussensprint (9-6) en het voordeel liep verder op tot 12-7. Op dat moment liet Sporting zich verleiden tot het meegaan in het fysieke en opportunistische spel van de tegenstander. Dat leek bijna niet goed af te lopen voor de formatie van de steeds meer agerende coach John van Duuren. Hij kreeg even later een gele kaart voor zijn verbale ongenoegen over het optreden van de scheidsrechter. Met onderbreking van de rust (13-11) was DES bij 13-13 weer bij en kon Trigon opnieuw beginnen. Wat heet, eerst moest de enige achterstand bij 14-15 ongedaan worden gemaakt en daarin slaagde het leidse mannen kwartet met ieder een goal (18-15). De Delftse coach putte zich uit in zeven keer de zelfde twee spelers van functie te laten wisselen maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Tot 22-20 mocht de Delftse ploeg hopen op meer, maar door o.a. beslissende acties van de (weer) sterk spelende Ferry Janssen werd het voor de bezoekers een DES-illusie (25-20). Volgende week staat de derby tegen Velocitas op het programma .en dat wordt zeker weer een lastige wedstrijd.

Doelpunten: Gerald van Dijk (9), Ferry Janssen en Marc Meulenbeld (elk 5), Ellen Matze en Jan Willem van der Gugten (ieder 2), Mandy Bekooy en Danya Kling.