Trigon C1 – TOP C3

Na twee klinkende overwinningen in  even zoveel wedstrijden, en dus vier punten, was de concurrentie reeds op minimaal één punt  achterstand gezet. De bedoeling was dan ook om vandaag geen spaan heel te laten van de bezoekers uit Sassenheim. Zonder de, wegens een trip “overseas” om de nodige kerstinkopen te doen,  afwezige Saskia maar wel met de na een periode van (enkel)blessureleed weer fit zijnde Joelle een wel heel bijzonder begin van de wedstrijd. TOP kwam namelijk brutaal tot twee keer toe (0-1 en 1-2) op voorsprong. De, zoals altijd maar vandaag nog net iets fanatieker, aanwezige trouwe aanhang van Trigon was eveneens van slag en liet dit dan ook zo nu en dan weten richting de spelers op het veld. Dit resulteerde dan ook in boze blikken richting de tribune. Gelukkig was Trigon niet onder de indruk van zowel de ontwikkelingen op als buiten het veld en had TOP C3 bij rust al bijna op de knieën (5-3). De tweede helft stond in het teken van de gemiste kansen waarin Trigon de tegenstander liet spartelen, maar niet de genadeklap kon toedienen. TOP bleef dus geloof houden in een goede afloop, maar kwam uiteindelijk bedrogen uit. De pupillen van trainer/coach Sander de Haas, die na afloop niet te spreken was over het aantal gescoorde doelpunten, wonnen de wedstrijd met 7-4. Doelpunten van Bradney (2), Bo (2 waarvan 1 stip), Fenna (1), Ilse (1) en Tim (1). Volgende week de laatste (uit)wedstrijd van dit kalenderjaar in Den Haag bij en tegen Die Haghe C3 dat puntloos onderaan staat met een doelsaldo van -24 (8-32). Wanneer het vizier op scherp staat bij de Leidenaren kan dit wel eens resulteren in een prachtig eind van een zeer succesvol korfbaljaar 2018.