Bij en van DES won Sporting Trigon afgelopen zaterdag met 26-35 en dat in 50 minuten zuivere speeltijd. Er was geen diepgaand onderzoek nodig om in de scorelijst heel veel strafworpen te ontdekken. “Ja, we hadden een kordate scheidsrechter”lichtte coach van Duuren na afloop toe. Hij gaf er 12, waarvan 66% aan Leidse zijde. Nogmaals van Duuren: “wij hebben minder fysiek nodig in onze verdediging”. Maar in overeenstemming met de thuispartij had zijn achttal aanvankelijk toch weer moeite met de tegenstander, die de ruimte achter de paalzone voornamelijk via de vrouwen doeltreffend benutte. Het was mede daardoor lastig om de verkregen voordeeltjes (3-5) en (5-7) vast te houden. DES kwam terug en had bij 9-7 weer zicht op de tegenstander, die met een fraaie reeks vlak voor de rust toch met de voorsprong de kleedruimte in kon (13-15). Maar resultaten uit de eerste helft geven geen garantie voor het vervolg en dat ondervond Trigon toen de hervatting 6 minuten bezig was (19-19). Maar toen zette Sporting orde op zaken om eigenlijk daarna niet meer serieus in problemen te komen. Drie treffers van Gerald van Dijk maakten deel uit van de uitloopactie naar 20-24 en na een gemiste stip van de thuisclub wikkelden de bezoekers snel af, 22-29 met nog 13 minuten op de klok. Daarmee werd een eventuele spannende eindfase voorkomen, ook al omdat strafworpenspecialist Marc Meulenbeld nog 3 keer van 2½ meter mocht mikken en met succes. Het was het opstapje voor een passend slot, dat er met 26-35 ook kwam. Sporting Trigon blijft aan de leiding met deze overwinning dat koploper van het eerste uur, KOAG, voorlopig zag afhaken na een nieuwe nederlaag. Volgende de derby thuis tegen Velocitas.

De doelpunten kwamen van: Gerald van Dijk (11x), Marc Meulenbeld (8x), Ellen Matze (6x), Mandy Bekooy en Danya Kling (beiden 3x), Jan Willem van der Gugten en Ferry Janssen (beiden 2x).