De voorlaatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen van Trigon 1 heeft een bijzonder tintje. Ten eerste is streekgenoot Velocitas de tegenstander (toch een derby met de nodige rivaliteit), maar ten tweede het bezoek van wethouder Paul Dirkse (D66). De reden van zijn bezoek is de toekenning van het Certificaat Onbeperkt Sporten aan Sporting Trigon. Het keurmerk staat symbool voor een toegankelijke sportvereniging en wordt toegekend aan verenigingen die open staan voor sporten met mensen met een beperking.

Kort na de fusie tussen Algemene en Fides Pacta in 1995 werd er samenwerking gezocht met het VTV om korfbal mogelijk maken voor mensen met een (verstandelijke) handicap. Het is een verrijking van het clubleven gebleken.

In 2013 werd mede door de inzet van een combi-functionaris van de Gemeente Leiden de korfbalsport geïntroduceerd binnen het speciale onderwijs. Dit resulteerde in groei van een aantal jongere G leden. In 2018 hebben wij ons bij het VTV aangemeld om in aanmerking te komen voor het certificaat (on)beperkt sporten.

De “festiviteiten” omlijsten de voor onze club belangrijke wedstrijden van 1 en 2 tegen Velocitas. Beide Trigon teams wonnen afgelopen zaterdag in Den Hoorn van DES en doen daarmee zeer goede zaken. Vooral bij het tweede is de spanning om te snijden met 7 van de 8 teams die elkaar niets ontlopen. Kijk er de stand maar op na. In Leiderdorp verspeelde Trigon 2 een voorsprong van 3 punten volledig, maar inmiddels heeft de jeugdige formatie rondom captain Robin van Eijk veel geleerd en punten gehaald.

Dat Trigon 1 weer in de competitie zit (woorden van trainer/coach John van Duuren na de gewonnen match tegen BEP) bleek juist, want de lastige uitbeurt bij DES werd dankzij een sterke slotfase gewonnen met de imponerende score van 35-26. Velocitas won ook buitens huis en nestelde zich daarmee vaster in de bovenste helft van de eerste klasse C.

Het eerste duel in Leiderdorp werd tegen de verwachting in vrij royaal gewonnen door de ploeg van captain JW. Het werd 30-17 en dat maakte indruk. Bij Velocitas is sterkhouder Jägel inmiddels gestopt. Trainer/coach Leo van den Bos kennende zal hij ongetwijfeld lering hebben getrokken uit de kansloze missie van de strijd in De Does een paar maanden terug.

Sporting Trigon – Velocitas wordt zaterdag gespeeld in de Leidse Vijf-Mei hal, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van arbiter Treep.

De wedstrijd tussen de reserve teams begint om 14.05 uur en wordt geleid door Schellaars.

Wim van Vliet

Planning uitreiking Certificaat Onbeperkt Sporten door wethouder Dirkse

  • 00 ontvangst wethouder, commissie en evt Velocitas
  • 15 G-team speelt demonstratiewedstrijdje
  • 15 omroeper kondigt aan dat tijdens de rust uitreiking certificaat is
  • 30 G-team loopt op met 1
  • 16.10 rust:
    • Joost leidt kort in en geeft het woord aan wethouder Dirkse
    • Toespraak wethouder Dirkse (5 min) en uitreiking certificaat aan Ronald (foto’s nemen)